Oasis er for tiden på turné i Canada, og gitarist og hovedlåtskriver Noel Gallagher døyver kjedsomheten med å skrive små snutter i sin personlige blogg på Oasisnet.com. Der skriver han om alt fra skumle hoteller, favorittgitarstrenger, og ikke minst om musikk.

Liste

Gallagher er kjent som en musikkentusiast, og i bloggen sin benytter han anledningen til å sette opp det han ser på som den definitive listen over tidenes ti beste band.

– Dette er de topp ti beste bandene i historien. Ingen soloartister tillatt. Ingen kvinnelige artister tillatt. Ingen kollektiver (Public Enemy etc) tillatt, skriver Gallagher.

Gallagher legger også til at dette minst er den tusende gangen bandet diskuterer dette backstage.

– Det blir aldri mindre interessant for meg. En gang for alle: Den definitive topp 10-listen er:

Gallaghers topp ti:

1. The Beatles

2. The Rolling Stones

3. The Who

4. Sex Pistols

5. The Kinks

6. The La's

7. Pink Floyd

8. The Bee Gees

9. The Specials

10. (Peter Green's) Fleetwood Mac

Gammelt

Topp til-listen inneholder få nye artister. Noels bror Liam har også forfektet den sammen smaken tidligere. I et intervu med The Times fortalte lillebror Gallagher nylig at han ikke henter inspirasjon fra ny musikk.

– Jeg er ikke interessert. Jeg spiller The Beatles, the Stones, Kinks, Neil Young, the Pistols, og kanskje litt Stone Roses. Jeg liker ikke moderne band. Det er Topman-musikk, sier han.

Bandets sjuende studioalbum «Dig Out Your Soul», blir å finne i butikkene fra 6. oktober. Tiden fram mot utgivelsen skal bandet tilbringe på landeveien.