KRISTIANSAND: — Jeg har tilbrakt mye tid på Samsen oppigjennom, sier Ibrahim til fvn.no.

Fra 8. september blir Ibrahim å se på TV3 i programmet Top Model. Sammen med 14 andre finalister kjemper hun om å bli Norges neste toppmodell med Vendela Kirsebom og Jan Thomas som henholdsvis programleder og veileder. Selv om kristiansandsjenta fra nå av kanskje helst vil bli forbundet med modellyrket, er det musikk og dans som har formet henne som person.

— Jeg har danset siden jeg var liten. Jeg danser hiphop, og har vært på skoler og lært barn å danse. På Samsen har jeg vært med i kulturmønstringa og Battle of the South med gruppa Warning Skills. Og jeg skriver tekster og synger, sier jenta som også tidligere har vært med i en realityserie.

Var med i Dansefeber

For tre år siden kom hun til andre runde i Dansefeber på TV Norge. Hun har også vunnet en modellkonkurranse og fått bilder på trykk i et norsk ungdomsblad. Mona Lisa Ibrahim er i det hele tatt en aktiv jente.

— Men jeg har alltid hatt lyst til å være modell. Da jeg fikk en mulighet som dette, slik at jeg kunne realisere drømmen, tenkte jeg «hvorfor ikke», sier hun på klingende sørlandsk.

21-åringen er nemlig ikke hundre prosent kristiansander. Fra hun var fire til hun var 15 år bodde hun i Stavanger, men flyttet til Kristiansand for å begynne på Tangen videregående skole fordi hun ville se mer av Norge.

I barneårene bodde hun i Somalia, men flyktet til Norge sammen med moren sin på grunn av borgerkrig. Ibrahim er stolt av at hun er den eneste av Top Model-finalistene som er afrikaner.

— Det ingen mørke som har kommet langt tidligere. Jeg er stolt av at det ikke bare er blonde og blåøyde som kan være modeller lenger. Det var en ære å vise at hvis du har et sterkt ønske om å bli modell, kan du bli det. Jeg blir jo på en måte et forbilde, sier hun.

FOTOSHOOT: Ibrahim fikk et godt inntrykk av modellbransjen under programmet. — Men alt var jo tilrettelagt i programmet. I modellverdenen er det tøft og det skal mye til for å lykkes, sier hun. Foto: TV3 Planlegger bryllup

Ibrahim jobber nå som resepsjonist på et av Kristiansands hoteller, samtidig som hun tar studiekompetanse på Kristiansand Katedralskole Gimle. Ved siden av kommer dansing, musikk, modelloppdrag og planlegging av bryllup – for å nevne noe. 21-åringen er nemlig forlovet med Kristian Vikstøl som spiller i bandet In Vain.

— Vi har lyst til å gifte oss innen to år, sier hun.

Å ha en kjæreste i et lovende band, er heller ingen ulempe i forhold til modellkarrieren, mener hun.

— Vi forstår hverandre når det gjelder det å reise og være i magasiner og i nyhetene. Det er veldig greit å ha en kjæreste i samme bransje, sier hun.

Ibrahim har opplevd mye, og har kjærester og bestevenninner som er en del eldre enn henne. I tillegg har hun fire småsøsken. Derfor føler hun seg eldre enn hun er, noe hun mener kom godt med i Top Model.

— Det er en del yngre med, og de kan ta ting veldig seriøst og bli veldig lei seg og frustrert av kritikk. Selv om jeg tar kritikk alvorlig og tar det de (dommerne i programmet) sier seriøst, vet jeg at det ikke er verdens ende, sier Mona Lisa Ibrahim.

FAKTA – Mona Lisa Ibrahim

Alder: 21

Bosted: Jærnesheia i Kristiansand

Sivilstatus: Forlovet med In Vain-bassist Kristian Vikstøl

Interesser: Modellbransjen, musikk, dansing

POSERING: Ibrahim poserer sammen med deltager Martine Lervik. Mer fra denne fotoshooten kan du se i første episode av programmet. Foto: TV3