KRISTIANSAND: ”Dette er alt jeg vil si”, skriver bookingsjef Andy Inglis i en epost til Fædrelandsvennen. Skotten sendte i går en skriftlig erklæring. Det kom som svar på Fædrelandsvennens forsøk på å få et intervju med mannen som booket Quart '08. Det var ved nyttår Andy Inglis tiltrådte stillingen som bookingsjef i Quartfestivalen etter Jørgen Skauge. I løpet av de neste månedene booket han et program som knapt solgte billetter. Da Stiftelsen Quartfestivalen erklærte konkursen sist fredag hadde den solgt 11000 billetter, hvorav bare 2000 hadde gått til privapersoner. Resten var såkalte ”faktureringsbilletter” til sponsorer og samarbeidspartnere.

Etter å ha mottatt erklæringen nedenfor fra Andy Inglis, forsøkte Fædrelandsvennen gjennom epost å få svar på disse spørsmålene:

1. Hvor overrasket ble du over at bare 2000 publikumskjøpte billetter ble solgt til programmet du hadde slik tro på?

2. Var det et feilgrep å forby bruken av ordet “headliner”?

3. Kunne du ha reddet festivalen ved å booke annerledes? Er det noe du sa nei til som du angrer nå?

4. Hva gjør du nå?

Andy Inglis' svarer at han har sagt alt han vil si i kunngjøringen sin. Torsdag arrangeres en avskjedsfest for ham på Charlies.

Her er kunngjøringen:

”Avgjørelsen om å legge ned Quart forrige uke var ekstremt tøff å ta, selv om den var riktig. Vi kan ennå ikke helt tro den er borte, at det er over og at vi 2. juli skal være et annet sted og gjøre noe annet sammen med andre mennesker. Vi kommer ikke til å ønske bandene våre velkommen til Odderøya, vi kommer ikke til å få tre timers søvn hver natt, og vi vil ikke rive oss i håret fordi ingen kan finne trommeslageren som skal være på scenen om fem minutter.

Mange av mine kolleger har jobbet her siden starten, og de føler et sterkt tap. De vokste opp med Quartfestivalen, mens jeg bare har hørt historiene og sett bildene. Jeg føler meg uendelig trist over at jeg aldri skal oppleve Quart, denne store, norske institusjonen.

Jeg ber om unnskyldning til alle de fantastiske artistene vi har booket som nå vil måtte forandre planene sine, til alle dem som trodde på oss og kjøpte billett, og til alle som vil lide på grunn av dette. Og til kollegaene mine som har blitt noen av mine nærmeste venner: jeg er stolt av dere, av motet deres og besluttsomheten deres, av det vi trodde på og det vi oppnådde sammen. Jeg er takknemlig overfor dere bortenfor ord for høfligheten, godheten og tålmodigheten dere har vist meg siden jeg flyttet til Kristiansand i begynnelsen av året.

Verden er full av mennesker som velger den lette veien, de som står på sidelinjen og kritiserer, de som leter etter noen å legge skylden på. Ikke gi dem noen oppmerksomhet. Fremtiden tilhører de modige, mine venner.

Fremtiden tilhører dere.

Andy Inglis

Kristiansand, 9. juni “