Fredag er det norgespremiere på «Twlight — New Moon». Mange av stjernene i filmen møtte opp på den røde løperen i Los Angeles i går for å kaste glans over verdenspremieren. Andre velkjente artister og skuespillere som Richie Sambora, 50 Cent, Jennifer Love Hewitt og Joan Jett stilte også opp for å få med seg filmen.

Skuespillerne får selvsagt det meste av oppmerksomheten rundt filmen, men mange av musikerne som bidrar til filmens soundtrack merker godt Twilight-effekten. Vokalist Ben Gibbard i bandet Death Cab for Cutie forteller til BBC at han nylig var til stedet på et lanseringsarrangement i Los Angeles.

– Det var det nærmeste du kan komme til et moderne Beatlemania. Det var unger som skrek, hylte, gråt og besvimte, forteller han.

Bidrag

Death Cab for Cutie bidrar med sangen «Meet Me On The Equinox», og den er også plukket ut som singelen fra soundtracket. «The Twilight Saga: New Moon» debuterte på førsteplass på Billboard 200 og solgte 153.000 eksemplarer den første uken.

Nå har salget passert en halv million i USA. Her hjemme lå filmmusikken på VG-lista i tre uker med femteplass som beste plassering. Albumet samler blant annet aritister som Thom Yorke, The Killers, Muse, Bon Iver, Editors, Grizzly Bears og svenske Lykke Li. Den svenske artisten forteller til BBC at hennes bidrag var den siste biten av puslespillet.

– Jeg så filmen uten musikk. De visste hvilken scene de ville ha meg til å skrive for og jeg gjorde sangen ferdig veldig fort, forteller hun.

Band

Paramore var blant artistene som nådde ut til et stort og nytt publikum etter sitt bidrag til musikken fra den første Twilight-filmen. Litt av det samme vil nok også flere av artistene som bidrar på årets soundtrack nyte godt av. Filmens store stjerne, Robert Pattinson, oppsummerer det slik:

– Det er mange lavmælte og ukjente artister som kommer til å bli brakt ut til et virkelig stort publikum. Og det er forbløffende, sier han.