ARENDAL: — Det kommer ikke på tale å gi flere kommunale penger til Hovefestivalen. Ikke over mitt lik, sier varaordfører i Arendal, Tormod Vågsnes til fvn.no etter møteslutt.

Les også: Flertall for å redde Hove

Flertall I kveld sørget et flertall i bystyret i Arendal for at Hovefestivalen fikk slettet gjelden sin, og kan dermed unngå skifteretten. Et flertall på 23 medlemmer stemte for gjeldsslettingen, mens 16 stemte mot.

Men bystyret ga samtidig festivalledelsen klar beskjed om at den kommunale lommeboka er nå kneppet igjen.

— Vi satte flere bestingelser til Hove. Blant annet krever vi at det kuttes én dag i festivalprogrammet, og at antall artister skal ned. Fra 2009 må festivalen klare seg på egen hånd. Og hvis de ikke klarer å skape et positivt resultat, da er det "Game Over", sier Vågsnes.

- Tapt likvel

Han mener likevel det var riktig å slette Hoves tyngende gjeld.

— Pengene var tapt likevel. Sannheten er at kommunen ville tapt ytterligere 1,5 millioner kroner hvis festivalen hadde endt i skifteretten, sier han.

Glad

Til Agderposten sier festivalleder Morten Sandberg at han er lettet over bystyrets vedtak.

— Det er veldig gledelig og hyggelig at politikerne i Arendal synes Hovefestivalen er viktig for regionen. Nå gleder vi oss til å ta fall på arbeidet med neste års festival, sier Morten Sandberg.

Det har ikke lyktes fvn.no å komme i kontakt med Hove-ledelsen.