KRISTIANSAND: Det blir konserter både fredag og lørdag denne uka, med i alt 13 band på scenen fredag og 10 band på lørdag.

De påmeldte kommer fra et svært bredt geografisk område, og de fleste krinkler og kroker av begge Agder-fylkene, pluss Østlandet er representert.

11 av bandene er stasjonert i Kristiansand. Sleihetta, Onbird, Balletak!, T&T, Remorse is for the Dead, Failure of Society, Stillwater, The Mad Monkeys, Marte/kristne gutters band/Alfalt/Replay, Digression og Critical Solution utgjør denne gruppen.

I tillegg stiller Nonage fra Larvik, Anti IQ fra Froland, Echoe of Silence fra Byremo, Coroner’s Ritual og Næh! fra Flekkefjord, Tina and the Mofos fra Sør-Audnedal, Cowfest fra Lyngdal, Teardrown og Sheol Afterlife fra Kvinesdal, …and her Name was Frank fra Porsgrunn, New Canvas fra Oslo og Müll fra Arendal.

Foto: PRIVAT

Et springbrett

Kjellerrock oppstod i 1994, og hadde som målsetning å skape en arena for nye band i regionen med helproffe lyd og lysforhold. Så langt har arrangementet blant annet banet vei for band som Honningbarna, som har blitt svært populære i løpet av det siste året.

— Kjellerrock kan være et springbrett, se bare på Honningbarna som opptrådte på Kjellerrock i fjor, sier arrangør Hanne Sandtorv ved Samsen Kulturhus.

Honningbarna ble blant annet kåret til Ukas Urørt på P3, vant 400 000 kroner gjennom Cultivas Idéstipend og gjorde flere spillejobber på festivaler i løpet av sommeren.

Foto: PRIVAT

Attraktive premier

Sandtorv kan også informere om at det har haglet inn med påmeldinger til årets Kjellerrock i løpet av de siste ukene. Og det er flere lukrative premier å trakte etter for bandene som deltar.

— I år som i fjor tar gateakademiet opp live, mixer og mastrer i samarbeid med en profesjonell produsent til en dobbel plate som slippes på Samsen kulturhus 17.desember. Vi har også noen gulrøtter til bandene i år også. Det er 15 studiotimer i Gateakademiets studio, Miniturne Kristiansand -Arendal -Porsgrunn i samarbeid med Munkehaugen/Kilden og Porsgrunn kommune, pluss et gavekort på 4000 kr fra Kick og en lørdagsjobb i regi Trashpop, forteller Sandtorv.