Bethesda Softworks, spillstudioet bak to av de mest populære og kjente rollespill gjennom tidene, «The Elder Scrolls III: Morrowind» og «The Elder Scrolls IV: Oblivion», har signert en kontrakt med bestselgerforfatteren Greg Keyes. Keyes har tidligere hatt flere bøker på The New York Times Booklist og er kjent som en dreven forfatter når det gjelder å gjøre litteratur av kjente fantasy -og sci-fi lisenser.

Den første romanen basert på Elder Scrolls-universet vil få tittelen «The Infernal City» og er satt til tiden like etter hendelsene i «The Elder Scrolls IV: Oblivion».

Fans av Greg Keyes

Behesda Softworks opplyser til GamesRadar i dag at handlingen starter i det en mystisk flytende by åpenbarer seg over Cyrodiil. Denne byen kaster en skygge som gjør at de døde våkner til liv igjen. Og det blir opp til protagonistene Annaig og keiserens yngste sønn, Prins Attrebus å redde landet fra undergang.

— Vi er alle store fans av Greg og vi er vanvittig glade for at han nå tar med seg sitt talent til Elder Scrolls -universet, sier Pete Hines fra Bethesda i en kommentar.

— Vi ser på disse bøkene som naturlige forlengelser av serien og vi tror også at fansen vil elske historiene som Greg har skrevet.

«The Elder Scrolls: The Infernal City» er planlagt utgitt denne høsten.