Jorun Stiansen synger Lets Get Loud av Jennifer Lopez. Jorun Stiansen synger Lets Get Loud av Jennifer Lopez. Foto: Helene Amlie/NRK

Stjernekamp-Jorun gikk videre

Venndølen Jorun Stiansen var blant de to med færrest stemmer, men tok seg videre i NRK-programmet Stjernekamp.

VENNESLA: – Nå skal jeg bare feire, leve, synge, danse og feste, sa Stiansen før sin første sang lørdag kveld.

De fem gjenværende deltakerne framførte to sanger hver lørdag kveld. Venndølen var sist ut i begge kategoriene.

I kategorien latinopop valgte hun Lets Get Loud av Jennifer Lopez, og fikk skryt av dommerne.

– Jeg elsker selvsikkerheten din i den låta her. Du bare gjør den på din egen måte, sa Nermin Harambasic.

– Det er så gøy fordi du synger at du skal ta plass, du sitter ikke stille, her er jeg. Og sånn ser du ut og sånn er du på scenen. Man sitter og koser seg så sinnsykt når du er på scenen. Så om du blir litt andpusten - det gjør ikke så mye, sa Mona B. Riise.

Selv var venndølen fornøyd.

– Det var bare å gønne på. Med band og dansere så skjer det mye, men det skal det i denne låta. Jeg tror vi alle bare har hatt det så ekstremt gøy, sa hun.

Her synger Stiansen Til Deg. Eller «Te Dæ», som ho sang på sin egen dialekt. Foto: Helene Amlie/NRK

Sang på venndølsk

Etterpå var det tid for kategorien vise. Her valgte Stiansen visa Til Deg av Marthe Vang. Stiansen sang visa på venndølsk.

– Det var veldig sterkt å høre på. Jeg synes du landet en versjon som ga deg en ro og en hvile. Her er ikke poenget å naile hver tone, men fortelle historien. Du fortalte historien veldig fint, du er kjempeflink, og skal være veldig stolt av det du gjorde nå, kommenterte dommer Trygve Skaug, som for øvrig har vært med på å skrive visa.

– Jeg har så respekt for visesjangeren, og det hele ble enda skumlere når jeg skulle synge for Trygve selv, sa Stiansen selv.

Artistene som fortsatt er med i konkurransen er Bjørn Tomren, Carina Dahl og Alexandra Rotan.

I lørdagens program var det Heidi Ruud Ellingsen som ble stemt ut. Jorun Stiansen var den som fikk nest færrest stemmer.

– Kose fua av mæ

For et par uker siden var hun forkjølet og slet med stemmen. Forrige helg ble hun blant de tre med færrest stemmer, men kom seg likevel videre.

– Æ kose fua av mæ, sa Stiansen da.