ARENDAL: Fredag gjennomførte politikerne i Arendal et møte med Hovefestivalen for å diskutere problemene med berusede mindreårige på festivalcampen. Politiet, som har bedt politikerne om å kreve 18-årsgrense, var også til stede på møtet.

— Vi hadde noen synspunkter om hvordan gjennomføringen av campen håndteres. Hovefestivalen skjønner hvorfor vi har noen bekymringer og jeg oppfatter at de langt på vei imøtekommer disse, sier varaordfører Anders Kylland (Frp).

Mer kontroll på campen

— Hvilke tiltak ble dere enig om?

— Det dreier seg om økt sikkerhet og at det skal være flere voksenpersoner til stede på campen. Det skal også bli en økt tilstedeværelse på videregående skoler for å snakke forebyggende. Vi ble enige om å etablere noen kontaktpunkter og snakke sammen, sier Kylland.

Varaordføreren slår fast at det ikke blir noen endring av aldersgrensen. Ifølge Kylland ble dette heller ikke fremsatt som noe krav fra politiets side under møtet. Campen vil dermed være åpen for 16- og 17-åringer også neste år.

— De kommer ikke til å sette opp aldersgrensen og det ville være urimelig av oss å kreve det, ettersom billettsalget allerede har startet. Vi er ikke der og det er heller ikke politiet, sier Kylland.

Nulltoleranse

Han er trygg på at Hovefestivalen vil gjøre de tiltak som er nødvendige for å begrense alkoholkonsumet blant mindreårige.

— Vi har tro på at Hovefestivalen tar hånd om dette. Hvis det viser at det ikke er greit får vi evaluere opplegget senere, sier Kylland.

Han legger til at det må være nulltoleranse for alkoholbruk blant mindreårige og mener det må gjøres et arbeid for å bevisstgjøre ungdom og foreldre.

— Det er flott ungdom som er på campen, men det må være nulltoleranse for avvik. Foreldre som sender 16-åringen på camp skal være trygg på at de har det greit. Der har festivalen et ansvar. Det har vi sagt at vi vil jobbe med, sier Kylland.