KRISTIANSAND: «West Side Story» skal bli noe helt magisk. Noe unikt. Noe som innvier teater— og operasalen i Kilden på en sånn måte at det aldri kommer til å bli glemt. Hvis teatersjef Ingrid Forthun får det som hun vil.

Foto: Lars Hoen

I går ble hovedrolleinnehaverne presentert, blant andre Signe Alexandra Domogalla fra Arendal, som skal bekle rollen som Anybodys i den legendariske musikalen.– Jeg har studert filmen siden jeg var liten, pugget sangene og prøvd ut dansene, så det er veldig gøy å få gjøre det på scenen nå, sier hun til Fædrelandsvennen.

Verdensklasse

Domogalla forteller at det føles helt spesielt å få være en del av den første sesongen med det nye teater— og konserthuset på Solokaia.

– Jeg forventet noe stort, men likevel er jeg helt overveldet av bygget. Det er så gøy at man har satset så stort her nede. Det er virkelig verdensklasse over dette. Jeg er veldig stolt over å få være med, både fordi det er så viktig for hele regionen, og fordi det er «West Side Story» – en av de viktigste dansemusikalene, sier hun.

Rollefiguren Anybodys er en guttejente som prøver å bryne seg på de tøffeste guttene. Det liker skuespilleren.

– Det er en veldig kul rolle, fordi hun får lov til å yppe litt med gutta, selv om hun ikke får det helt til. Det er sårt også, fordi det bryter med den tidens kjønnsrollemønster.

– Hva er utfordringene med rollen?

– Den største er å balansere danseteknikker, kombinert med det å skape en ekte person som publikum tror på. Anybodys er en motvekt til de andre rollene, fordi hun er litt sosialt mistilpasset og passer ikke helt inn, verken blant guttene eller jentene, forklarer hun.

Orginalbesettning

Produksjonen av «West Side Story» som åpner i februar er den største av stykket i Norge noen gang. Det er også første gang det blir fremført på en norsk scene med den originale orkesterbesetningen fra Broadway, noe Domogalla opplever som veldig spesielt.

– Det er utrolig stort. Bare det å være på konsert med et sånt orkester er stort i seg selv. Men vi får lov til å stå på scenen og danse og synge til det, det kommer til å bli et fantastisk adrenalinkick.

Hovedrollene som Maria og Tony fylles av den finske sopranen Frida Jansson og sanger og skuespiller Rune Svendsen. Jansson forklarer Fædrelandsvennen at det er krevende å tilføre noe nytt til et stykke som er blitt spilt utallige ganger allerede.

– Mange har en oppfatning av hvordan det skal være, og der er opp til oss å forsøke å finne noe som er ærlig, og ikke bare en etterligning. Min rollefigur er både veldig naiv og uskyldig, samtidig som hun gjør noen veldig store og vanskelige valg. Hun må velge mellom sin familie og kjærligheten, og stiller noen veldig store spørsmål. Så hun er en veldig viljesterk person i en liten, ung kropp, forteller finsken.

10.000 solgte

Også Jansson er spent på hvilke muligheter Kilden gir.

– Det er fantastisk at man satser på et slikt bygg i en by som Kristiansand. Bygget er utrolig, utsikten det samme, scenen er flott, det kommer til å bli stort for oss, sier hun.

Det var 25.000 billetter tilgjengelig til de 40 forestillingene, og allerede er over 10.000 av dem revet vekk. Teatersjef Forthun regner med det vil være utsolgt før jul.