TRØNDELAG/KRISTIANSAND: Mandalsjenta som på forhånd var en av favorittene, leverte fra scenen i sin Lista-inspirerte kjole og ble klar for finalen i MGP med andreplass på Ørlandet.

Hva føler du nå, spurte programleder Anne Rimmen.

– Helt makaløst!, smilte og lo Mandalsjenta.

— Jeg er utrolig takknemmelig over at hele Sørlandet har stemt på meg, forteller en tydelig rørt Helene Bøksle til fvn.no etter å ha fått et par timer på å summe seg.

- Tre fester på rad

— Nå skal vi over på tre fester som kommer på rekke og rad her på Ørlandet, forteller hun. Bøksle håper å vinne også festen, men merker at de siste ukene har satt sine spor.

— Jeg kjenner at jeg har virkelig gitt alt og jeg føler meg nå nesten som en gammel tante, ler hun over telefonen fra Trøndelag.

Fått mange meldinger

Gratulasjonene har ikke latt vente på seg og et par timer etter seieren så hadde mandalsjenta over 140 gratulasjonsmeldinger hun skulle gå igjennom.

— Jeg er så lykkelig og takknemmelig over den støtten jeg har fått. Nå håper jeg å etter hvert få litt tid med de jeg er glad i på Sørlandet og ta det litt med ro. – Jeg trenger det.

Finalen går av stabelen 12. februar i Oslo men den har ikke Bøksle hatt serlig med tid til å tenke på enda.

— Alt har liksom bygget seg opp mot dette så jeg vet egentlig ikke hva som skjer nå, men vi må vel mobilisere Sørlandet igjen, sier hun.

Nervøs

— Jeg var så utrolig nervøs, og kjente at hjertet slo noe voldsomt mens jeg var på scenen. Derfor er dette en stor lettelse, ikke minst fordi jeg hadde dette forhåndsfavorittstempelet, sier Bøksle til aftenposten.no. Fredag var hun med Aftenposten på en tur med redningsskvadronens Sea King helikoptere, fikk blant annet se en rekke varder fra luften.

— Den turen var et sjakktrekk, jeg sendte gode vibber til de vardene, humrer hun, ettersom det nettopp var Vardlokk hun bedrev på scenen.

Duoen Åste & Rikke vant delfinalen og de går sammen med Bøksle videre til finalen i Oslo 12. februar.