KVINESDAL: – Vi er utrolig stolte over å kunne presentere Meshuggah til Norway Rock. De er omtalt av både musikere og publikum som verdens beste liveband og Skandinavias viktigste metallband, sier bookingsjef Kelly Aamodt.

Drivende spill. Meshuggah ble i sin tid kåret av Rolling Stones til et av verdens ti mest innflytelsesrike metallband. I år spilte de på Infernofestivalen i Oslo og Lydverkets Asbjørn Slettemark skrev følgende om konserten: «Jeg har sett dem live to ganger før, og begge ganger leverte de til sterk femmer på terningen. Så også som avslutning på Inferno på Rockefeller. Trommis Tomas Haake dirigerer troppene med sitt forbløffende drivende spill, og rundt det kraftige skjelettet legges indrefilet på indrefilet av feite, muskuløse riff».

På Billboard. Det svenske bandet ble startet av gitarist Fredrik Thordendahl og vokalist Jens Kidman i 1987. Med albumet «Destroy Erase Improve» fra 1995 fikk de sitt gjennombrudd. For tre år siden kom albumet deres «obZen» inn på Billboard-listen. I februar i år slapp de livealbumet «Alive».

Årets Norway Rock Festival arrangeres fra 7. til 10. juli i Kvinesdal.