Det skjedde for ni år siden ved en elv i London da han var en full kjærlighetssyk tenåring.– Det var nær elva i Hammersmith. jeg var full og vi var på elvebredden. Jeg gikk bakover og ut i vannet og ble våt. Jeg luktet ille, men det var et storartet smask, sier han til magasinet Heat.

26-åringen har alltid vært diffus når det gjelder hans seksuell legning, men han innrømmer at han er svak for skuespilleren Hilary Swank og den canadiske crooneren Michael Buble.

– Jeg liker Hilary Swank fordi hun på en måte er en barsking. Michael Buble kysset meg en under en Royal Variety Performance – men ikke på munnen for det ville jeg ikke ha noe av.

– Jeg snakker ikke om mitt privatliv og jeg synes det er viktig. Det handler ikke nødvendigvis om å være hemmelighetsfull. Men det sørger for at du tar vare på deg selv og kan sette deg ned og skrive en sang uten at du føler at du har visket ut deg selv – for å tekkes alle.

– Jeg tar opp min seksualitet i tekstene jeg skriver mer enn noen annen innen popmusikken. Det er en måte å drøfte seksualitet på uten å sette på merkelapper. (©NTB)