KRISTIANSAND : — Vi har veldig store ambisjoner. Nå har vi begynt å ta dramatimer for å bli verdens beste liveband, sier bassist Gunn-Hilde Erstad. Med et smil, riktignok, men ingen behøver å tvile på seriøsiteten i Rendezvous Point.

Første utgivelse

Denne uka slippes bandets første singel, "Implode". En mystisk, rocka proglåt, som ifølge bandet aldri kommer til å bli spilt på radio. Og det er helt greit for kvintetten. De vil først og fremst spille musikken sin for et levende publikum. Derfor dramatimene.

— Vi vil levere et så bra produkt som overhodet mulig. Vi brenner for dette, og vil levere optimalt både når det gjelder musikken og det visuelle. Mange er veldig fokuserte på musikk, men ikke alle tar seg tid til å tenke på hvordan det ser ut live. Det er viktig å jobbe med det også, sier gitarist Petter Hallaråker

— Det er gjerne sånn når man spiller "avansert musikk", at man blir litt låst til instrumentet sitt. Man glemmer det visuelle, sier Mads With, vokalist i bandet.- Og hva lærer dere i dramatimene?

— Vi har hatt leker der vi er kreative sammen, og utfordrer hverandre. Det handler om å bryte komfortsonen, og bli mest mulig trygge på hverandre, sier Hallaråker.

Utdannelse

Alle bandmedlemmene studerer musikk ved UiA. Det er mulig å nå langt som musiker uten en formell utdanning, men for Rendezvous Point har universitetet vært avgjørende. Ikke minst når det gjelder nettverk.

— Det er en møteplass for likesinnede. Jeg vet ikke hvor mange andre steder man kan møte så mange andre seriøse mennesker som driver med musikk. Hvis man bare hopper rett ut i bransjen, må man jobbe seg veldig sakte oppover, sier With. Petter Hallaråker tilføyer:

— Man lærer mye om terminologi, hvordan man skal kommunisere med folk om musikk. Det har vi dratt veldig nytte av, både når det gjelder arrangering og komponering. Vi snakker jo hele tiden i dét språket når vi jobber.

— Men blir man en bedre musiker av å gå her?

— Definitivt, sier Erstad.

— Jeg hadde aldri vært med i et sånt band hvis jeg ikke hadde gått her. Selv om man går på universitetet kan man gå egne veier. Mange tror at man bare kan bli én type musiker her, men jeg har spesialisert meg på denne sjangeren. Jeg har tatt master i progmetall, og blitt en ekspert på det. Det hadde jeg ikke klart uten input fra lærerne, forklarer hun.

Turné

I høst skal Rendezvous Point være supportband på turné med Susperia og ICS Vortex. To sterke aktører innen metallsjangeren.

— Det er en stor sjanse for oss. Vi møter et publikum som er relevant for vår musikk, sier Nicolay Tangen Svennæs, som sammen med resten av bandet planlegger å spille i et album neste år.

Ingen i kvintetten er opprinnelig fra Kristiansand, men gjengen er overbevist om at Rendezvous Point har en fremtid også etter endte studier.

Mange av de vi jobber med holder til her, og vi ønsker at Kristiansand skal være et sentrum for det vi driver med, sier Erstad.