KRISTIANSAND/OSLO: Hvis oddsene slår til, vinner sørlandsfamilien finalen i «Norske talenter».

— Tre Generasjoner har en usedvanlig bred appell. Mens de andre deltakerne kjemper om de samme stemmene, treffer Tre generasjoner hele det norske folk. Dette er sjarmerende og ektefølt, sier sjef i Betsson Norge, Hans Martin Nakkim.

Selskapet hans har 3,25 i odds på Tre Generasjoner, mens Tord Korsvold ligger på andreplass med 3,75. ## Nerver

Fædrelandsvennen møter to tredeler av gruppa noen minutter før avreise til Oslo. Den mellomste har allerede satt kursen mot hovedstaden. Og yngstemann har begynt å merke nervene.

— Jeg er nervøs, men jeg stoler på mormor og hennes erfaring. Vi har et veldig fint samarbeid og er veldig trygge på hverandre, sier han.

— Det faller meg naturlig å være frontfigur, skyter Marker inn. Jeg vet ikke helt hvorfor det er sånn. Jeg blir ikke nervøs av det heller. Ikke nå lenger.

Kanskje fordi Mathilde Marker har sunget i de aller fleste av sine 92 år.

— Jeg har sunget fra jeg ble født. Jeg kan ikke huske noe annet. Sangen har vært i meg hele tiden, både i sorg og i glede, konstaterer hun.

Spesielt forum

Hun har likevel fått et slags gjennombrudd i relativt anselig alder. Og responsen har ikke latt vente på seg.

— Det har vært kolossalt. Mer kolossalt kan det ikke bli, sier hun og vil helst ikke gjengi så mye av skrytet hun har fått de siste dagene.

— Det er veldig spesielt å opptre i et sånt forum. Og veldig gøy, når jeg først kommer på scenen. Ikke for at jeg vil vise meg frem, men for at jeg vil gi noe, konstaterer hun.

Godt kjent

I kveld får tv-seerne høre en sang Thomas Stanghelle har komponert spesielt for anledningen. Og som sist er det mormors liv sangen dreier seg om..

— Det er helt naturlig for meg. Vi samarbeider mye innad i familien. Vi har blitt så godt kjent at jeg synes det er veldig flott å ta for seg livet hennes i musikk, sier Stanghelle.

Ifølge bestemoren er han ikke den første som har ønsket å skrive om henne. Men hun har aldri sagt ja før nå.

— Jeg kjenner ham så godt, og jeg kjenner måten han skriver på, så jeg er veldig komfortabel med det, slår hun fast.

Krevende

De to innrømmer at Norske talenter er et krevende konsept å være med på. Ikke minst fordi man blir bedømt av en jury.

— Jeg var ikke interessert i å bli bedømt av noen. Det ville jeg ikke oppleve på mine gamle dager. Men jeg ble overtalt, smiler Marker.

— Det er en fin mulighet til å nå ut med vår egen musikk. Og jeg tror det er inspirerende for mange at mormor står frem med så mye energi. Det er et fint symbol, sier Stanghelle.

Og når de først er i finalen, vil de til topps. Selv om det vil bety et voldsomt trykk.

— Ja, huff. Vi vil vinne, absolutt, men jeg tør ikke tenke på hvordan det vil bli, sier Mathilde Marker. Og gjør seg klar for avreise.