KRISTIANSAND: Du husker kanskje de mange avis— og tv-reportasjene om forfrosne ungdommer i kø ved sine lokale kinoer? Kledd i alvekapper ville de sikre seg billetter til den kommende filmen Hobbiten, forhistorien til Ringenes Herre-trilogien.

Flere uker før premieren, som er 11. desember.

Fædrelandsvennen var ikke noe dårligere. Vi var ute og snakket med noen av ungdommene i køen.

— Veldig mange snakker med oss hele tiden. De lurer på hvorfor vi sitter her. Alle ønsker oss lykke til, sa Renate Iversen.

— Vi har fått veldig mange rare blikk og folk spør om vi har det bra, sa Ingunn Homme.

Fortsatt billetter

Under slike forhold skulle man kanskje tro at billettene ble revet vekk, slik de ofte gjør ved andre større begivenheter. Radioresepsjonen solgte for eksempel ut sin juleforestilling på Rockefeller på ni minutter, ifølge Dabladet.

Men et kjapt søk etter ledige billetter på Hobbitens premieredato viser at det fortsatt er 242 billetter ledige for salg i sal 1. Var natten i kø til ingen nytte?

— Nei, da har du ikke skjønt poenget. For det første er det stas å få de første billettene, de beste setene er midt i salen og det er de som forsvinner først. Det andre motivet er stemningen og det å vente på at det skal åpne, sammen med andre entusiaster, sier kinosjef Asle Bjorvatn.

Vanskelig å selge ut

For selv om fortellingen om Bilbo, Gandalf og resten av persongalleriet i Tolkiens univers er populær, er det ikke nødvendigvis slik at folk går mann av huse for å sikre seg de første billettene.

I alle fall ikke når visningen er midt på svarte natta. Premieren er nemlig klokka 23.59, natt til 12. desember - som for øvrig er en onsdag.

— Det er nokså vanlig at vi ikke klarer å selge ut en nattforestilling så tidlig. De som kommer hit og ligger i kø er den absolutte kremen av det vi kaller "blodfans", og det er de samme hver gang. Jeg kjenner dem igjen når jeg går forbi, sier kinosjefen.

— Det er kjekt for oss også, vi lager litt mat til dem og passer på at de har det bra. I tillegg er det god reklame for kinoen.

Vil bli utsolgt

Men selv om det er mange billetter ledig nå, er det ikke sikkert det vil vare lenge. Nå har riktignok kinoen lagt ut to ekstraforestillinger samme dag, men i 2D. Premieren i sal 1 er i 3D.

Til sammen er det dermed 382 ledige billetter på premieredagen.

Men vil du sikre deg en plass anbefaler Bjorvatn at du ikke venter for lenge.

— Plutselig kan du oppleve at du må vente tre dager før du finner ledige billetter. Vi hadde nettopp premiere på den siste Twilight-filmen, og der har det vært fulle saler hele helga, sier han.

— Vi regner med at Hobbiten også vil bli utsolgt, men vi vil også vurdere å sette opp flere visninger dersom det skjer.