Dette er et beist av et comebackalbum. 14 låter. Noen av dem umiskjennelig Garth Brooks, mens han på noen spor er mer rocka enn da han var yngre og USA’s mestselgende artist. Karrieren til 52-åringen fra Tulsa i Oklahoma er så gullkantet og sterk at dette helt sikkert kalles årets comeback i Statene. For Garth Brooks har visstnok solgt svimlende 100 millioner album fra debuten i 1989 til han valgte å trekke seg tilbake etter «Scarecrow» i 2001. Garth Brooks ville prioritere familielivet og andre interesser sammen med barna og kona Trisha Yearwood.

Garth Brooks var førs t og fremst Amerika sin artist, selv om han etter hvert også gjorde det bra her hjemme. Med «Man Against Machine» setter han fokus på verdier; nemlig at vi med den enorme teknologiske utviklingen de siste årene ikke må glemme mennesket i oss. Drømmene og visjonene våre.

Tittelkuttet er Brooks på sitt mest rocka, mens han også på flere andre låter kjører på med heftige rytmer og et fett lydbilde i en offensiv stil. De som ønsker å høre nye ballader fra cowboyen får også det. Noen av dem skikkelig fine, slik som «Mom». Garth Brooks virker inspirert, og dette er på mange måter et overflødighetshorn av et album.