Too Human har vært lenge i utvikling, og det var en stund knyttet store forventninger til spillet. Resultatet er dessverre ikke så mye å rope hurra for, dette er heller kjedelige greier.

Du spiller Balder som skal rydde opp i verdens ondskap for Odin, sjefsguden. Med på laget har du Tor, Heimdal og resten av gjengen du kjenner fra grunnskolen. Men i stedet for å kjøre på med fantasy-elementer, som kanskje hadde vært det mest nærliggende, har man valgt å plassere spillet i et science fiction-univers. Det stemmer, Balder har nano-implantater og laserpistoler.

Var ikke Balder egentlig en av de mer fredelige æsene? Det er han i hvert fall ikke her, før du vet ordet av det har du tatt ”livet" av en haug med roboter, og etter det er det flatt jern hele veien. Monsterbankingen må vel kunne beskrives som grei, det tar litt tid å venne seg til å bruke høyre spaken til å gi fik, og noen ganger krever spillet at du har tre tomler, men alt i alt er ikke denne delen av spillet så ille.

Det som derimot er helt hinsides ille, er filmsekvensen hver gang du må bite i gresset. Når monstrene har redusert livsmåleren din til null, kommer det en valkyrie og henter deg. Dette tar så lang tid at du holder på å gå på veggen. Jeg kan ikke fatte og begripe hvorfor noen vil utsette spillerne for denne typen kjedsomhet, det er så teit at det er verdt en hel karakter trekk alene.

Ut over dette er spillet rett og slett litt uengasjerende, skuespillerne er mildest talt av varierende kvalitet og historien er vrien å få taket på. Det er vanskelig å akseptere at en gud skal gidde å kaste bort tid på å slenge dritt til en robot, og når de forskjellige typene soldater du har med deg begynner å krangle om hvem som er tøffest, blir det ufrivillig morsomt. Du skjønner også at det er noe galt med innlevelsen når du stusser over hvorfor muskelmenn går rundt i isødet i bar overkropp, og når du begynner å tenke på lunsj når mellomsekvensene avspilles.

Er du en hund etter action-RPG-er og synes det er kjempegøy med norrøn mytologi, kan det for så vidt hende du får noe ut av dette, men ellers kan du godt styre unna.

  • Xbox 360

  • Too Human

  • Utgiver: Microsoft

  • Genre: Actionollespill

  • Plattformer: Kun 360

  • PEGI: 12+