Da det første Condemned-spillet kom til lansering av Xbox 360 var det mange som ble sittende å måpe. Spillet så fantastisk ut og hadde en uggen stemning som satte en støkk i noen og enhver.

Nå er Ethan Thomas tilbake, men problemene han sto overfor i eneren er på ingen måte over. Det er fremdeles et eller annet mystisk som gjør byens hjemløse ekstremt mannevonde, og da er det bare en ting å gjøre for en desillusjonert politimann. Jepp, det stemmer. Flaska. Ethan er mildest talt dritings når spillet begynner, men han blir fort edru igjen når han nok en gang står til knes i illsinte sniffere, junkies og monstre som må legges i bakken med det som finnes for hånden.

Som før er det lagt opp til at du stadig skal skvette når det kommer en banditt opp bak deg, men denne gangen funker det liksom ikke helt. Den snikende uroen fra eneren er borte, og jeg får det ikke helt til å stemme at man må dundre løs på skurkene oppimot hundre ganger før de går i bakken. Hvis du har prøvd å få en to-tom-fire med spiker i hodet, skjønner du hva jeg mener. Og når du ikke har noe våpen for hånden minner spillet mer om et førstepersons boksespill mot motstandere med stålskjelett enn et skummelt skrekkspill.

Noe av det som var litt kult med det første spillet var at du hadde begrenset ammunisjon hele tiden og virkelig følte det hver gang du kastet bort et skudd ved å sende det i veggen over en slemming. Det du hadde til rådighet var det som var i våpenet når du fant det eller tok det fra en banditt. Men det er litt vanskelig å godta at du ikke skal kunne ha med deg mer ammo enn det er plass til i våpenet når du er på patrulje med en gjeng spesialstyrke-karer. Hvorfor kunne du ikke fått noen ekstra magasiner i lomma, liksom?

Historien er heller ikke så interessant som forrige gang, det er ikke noen særlig oppbygning å snakke om. Spillet er likevel ikke helt uten høydepunkter. Det er fremdeles ganske gøy å drive etterforskning med hi-tech verktøyene du har til rådighet for å finne ut hva som har skjedd, men Condemned 2 kan likevel ikke måle seg med det solide og superskumle første spillet i serien. Jeg syns egentlig mer synd på de stakkars hjemløse som kommer for å overfalle meg enn jeg blir sinna på dem, og får nesten litt dårlig samvittighet for at jeg gikk rett forbi en stakkar som bad om noen småspenn tidligere i dag.

Men likte du eneren får du mer av det samme her, mye mer faktisk. Så Condemned 2 havner likevel over midtstreken.

Condemned 2

Utgiver: SEGA

Xbox 360

Genre: Førstepersonsactionskrekkfighting

Plattformer: 360, PS3

PEGI: 18+