— Jeg visste at den skumle lyden som kommer når man må starte på nytt igjen kom, hvorfor kunne de ikke bare hatt en glad sang? Det er alltid sånn, sier den unge sangeren under fredagens episode.

Hovedpersonen følger spent med på de andre deltagerne før han selv skal synge. Foto: Thomas Hegna

Hjemme i stuen til onkel og tante på Søm sitter de samlet i sofaer og stoler for å få plass til alle. Her er det mennesker i alle aldere, men en ting har de til felles. De er alle spente på dagens opptreden, og gleder seg til å se William synge på tv.

Husker ikke hvordan det gikk

— Helt ærlig gikk det veldig dårlig. Jeg er veldig redd, for jeg husker ikke hvordan jeg sang, sier William.

Familien samlet foran tv fredag kveld. Her jubler de for videre deltagelse i Norske Talenter. Foto: Thomas Hegna

— Når du kom ut etter opptreden sa du jo at det gikk dårlig? poengterer mamma Silje, som selv syns han gjorde det veldig bra, men tanke på omstedighetene med sliten stemme og nervøse omstendigheter.

— På tv kan det enten se veldig bra ut, eller veldig dårlig. Man vet det ikke før man ser det selv, forklarer William til Fædrelandsvennen fredag kveld.

Alle sitter spent og venter på Williams opptreden, og i mellomtiden følger de nøye med på de andre deltagerne hans og skjønner ikke hvordan tryllekunstnerne og danserne klarer det de driver med.

Forrige fredag hadde han noen venner på besøk for å se på programmet sammen med dem. Denne gangen var vennene byttet ut med store deler av familien fra Kristiansand, onkler, tanter, besteforeldre var nå tilstede, og roste han høyt.

Plutselig dukker han opp på skjermen, det blir helt stille i stuen, man kan høre en knappenål falle på bakken, selv de minste lager ikke lyd. Det er en spent stemning, alle sitter fremoverlent i stolene.

— Så flink du er! Det er utrolig godt gjort å begynne på gang nummer to når du måtte stoppe. Du var kjempeflink. Det var flott å høre på, høres det fra familiemedlemmene i det han er ferdig med sin opptreden.

Gikk videre

Videre har han ikke planlagt hva han skal gjøre. Hverdagen har ikke forandret seg for det unge talentet.

— Han må fortsatt gå ut med søpla i hverdagene, og andre faste plikter, men han blir jo også stoppet når vi er i byen og ute blant folk, noe mammaen sier hun syns er veldig hyggelig og setter pris på at folk viser han den oppmerksomheten.

Selv syns hovedpersonen oppmerksomheten er flott og liker det godt.

— Det er alt fra totalt fremmede til naboer og andre som kjenner meg igjen. Jeg har jo tidligere sagt «bring it on» jeg er klar for det, forteller han med et stort glis om munnen.

Tidligere har Fædrelandsvennen skrevet at han ikke fikk lov av mamma Silje Marie og delta, og derfor spurte han pappa Erik Oseassen i all stillhet, som sa ja og skrev søknaden for han.

— Forutsetningen for at han fikk lov å delta var at han ikke måtte ha for høye forventninger. At han faktisk kunne ryke ut i første runde, sier pappa Erik.

— Det vil ta slutt, man må være klar for å møte veggen sier William selv.

Oppladning

Han syns det beste med Norske talenter er å se hvordan han har gjort det og hva han selv har sagt under opptak.

— Jeg hadde forventet at jeg hadde hatt lysere stemme og ikke vært så rød i kinnene.

- Hva ville du helst gjort fram til neste uke da?

— Jeg ville helst dratt en uke på ferie nå, sier han med glimt i øyet.