Torsdag mottok fem personer stipend fra Kristiansand kommune på til sammen 140.000 kroner. Til sammen mottok kulturstyret i Kristiansand 31. søknader.

30.000 kroner

Skuespiller Ole Geir Feste og sandskulptør Elisabeth Kristensen får arbeids-, videreutdannings— eller reisestipend på 30000 kroner hver.

— Uten forkleinelse for noen må det være lov til å si at det var moro å være med på å tildele et stipend til Ole Geir Feste. Han er jo nærmest en institusjon i byen, sier kulturstyrets og juryens leder, Randi Haukom i en pressemelding.

Om Elisabeth Kristensen skriver juryen at de vil berømme arbeidet med å introdusere en ny og fascinerende kunstform for innbyggerne i Kristiansand, og ønsker å bidra til videreutvikling av et kunstnerisk virke som har internasjonale forgreininger av stor interesse for byen .

Trine Bariås får utdanningsstipend fra Kristiansand kommune Foto: Kjartan Bjelland

Sanger og skuespiller Trine Bariås og kunsthåndverker Emil De Shaun Jørlo Wynn utdanningsstipend til unge kunstnere på 25.000 kroner hver.

— Allsidig bidrag

Om Trine Bariås skriver juryen at de v il fremheve hennes allsidige bidrag innenfor scenekunst/sang både lokalt og nasjonalt i tidlig alder, og ønsker å bidra til at et åpenbart lokalt talent skal få fullført topp internasjonal utdanning.

Om Jørly Wynn skriver juryen at de ønsker at stipendet skal stimulere et utradisjonelt valg av utdanning innen kunsthåndverk, og interessen for å videreføre gamle norske tradisjoner i folkekunsten.

Billedkunstner Pia Eikaas får et etableringsstipend til nyutdannede kunstnere på 30.000 kroner.

Juryen ønsker å bidra til at hun velger Kristiansand som base for sin kunstneriske virksomhet, og at hun engasjerer seg i byens kunstnermiljø , står det i begrunnelsen.