LONDON: Hundrevis av fans hadde møtt opp for å møte Jackson, og ventet i timevis på 48-åringen. Da Jackson møtte opp snakket han kortfattet til pressen, og fortalte at han ikke kommer til å opptre under kveldens show, skriver BBC.

Jackson forklarte det som en misforståelse, etter at det ble kjent at han skulle synge «Thriller» og «We are the world» under kveldens World Music Awards.

Jackson tok seg ikke tid til å hilse på fansen, og ble eskortert hurtig inn i lokalet hvor WMA skal foregå.

Jackson har vært i hardt vær den siste tiden, men fansen håpet at kveldens opptreden vil hjelpe "Kongen av pop" tilbake til tronen.

Stjernespekket Kveldens vert er Lindsay Lohan, og flere stjerner er ventet å se utover kvelden.

Beyonce Knowles åpner showet med hit-singelen «Deja Vu», og i løpet av kvelden opptrer artister som Katie Melua, Nelly Furtado og Faithless.

Pop stjerner som Sugarbabes og Paris Hilton er tilstede for å dele ut priser. Audioslave frontfigur, Chris Cornell, dukker også opp sammen med tidligere Bond-pike Denise Richardson.

Folket bestemmer World Music Awards skiller seg ut fra andre internasjonale prisseremonier ved at folket bestemmer, og ikke musikkindustrien. Artistene må selge flere millioner plater for å vinne en pris, og det er platekjøperne som bestemmer hvem som selger mest ved å kjøpe musikken. Salgsoversikten blir rapportert til plateselskapet og de nasjonale medlemsgruppene av the International Federation of the Phonographic Industry (IFPI).

Guinnes rekord I fjor ble Destiny's Child utnevnt som verdens beste popgruppe, og Gwen Stefani og rapperen The Game vant prisen for beste kvinnelige og mannlige artist.

I tillegg til prisen for 100 millioner solgte album, mottok Michael Jackson i forkant av World Music Awards åtte titler i Guinnes rekordbok. Noen av titlene var "Mest suksessfulle entertainer", "Yngste vokalist" og "Høyest betalte entertainer".

4 Store Underholdning