KRISTIANSAND: — Dette vil nok gjøre seg på cv-en, smiler Nima. Fædrelandsvennen snakket med kristiansanderen like før avreisen til Atlanta, der Nima i disse dager er i gang med opptakene til to musikkvideoer.

Den ene er med T.V. Star, en rap-artist fra Austin som blant annet har varmet opp for Slim Thug og The Hot Boyz. I den andre skal den kristne hip hoperen Mr. Milliyon$ få utfolde seg med «Son of a preacha man», en heftig oppdatering av Dusty Springfield-klassikeren fra 60-tallet. Mr. Milliyon$, også kjent som Kay Bizzy, ble nominert til årets Gospel Choice Music Awards-artist både i 2004 and 2005. — Jeg har kommet i kontakt med dem via noen klesdesignere jeg ble kjent med da jeg spilte basket i USA, forteller Nima. Landslagsspilleren var sesongen 03-04 fotrapp point guard for college-laget Cubrillo Seahawks i California. Året etter ble han norsk seriemester med bergenske Frøya Ambassadors.

Eget produksjonsselskap

Nå har basket andreprioritet. Nima har etablert sitt eget foretak «Niim the Dream», og gjør det meste selv.

— Jeg regner med at gutta boys på settet i Atlanta kan holde oppe reflektoren mens jeg filmer med hdv-kameraet, sier han. Han vil se an location før han røper handlingen i de to musikkvideoene.

USA-oppholdet og videoinnspillingen betaler han av egen lomme. Etter opptakene unner han seg en ferie i Statene sammen med kjæresten og basketspilleren Brett Gravitt (beste BLNO-spiller i 2005).

— Man kan gjøre mye kult med lite penger, og jeg er spent på hvordan de to musikkvideoene blir mottatt. I fremtiden håper jeg å få en lage spillefilm med litt romslig budsjett, smiler Nima.

Vokste opp med Darkside

Nima har alltid vært hektet på data, og hjemme i Slettheia spilte han krigsspill på Commodore 64 med barndomskompisene Oscar Sepulveda og Salvador Sanchez fra Darkside of the Force.

— Vi lagde også små animerte snutter der vi sprengte GI Joe-soldater i luften. Men jeg hadde vel ikke forestilt meg at jeg skulle følge i fotsporene til pappa, som jobbet som filmregissør i Iran, sier Nima.

Tidlig i år regisserte han Darkside of The Forces musikkvideo «Indigenous Flow» utenfor oppvekstblokkene på Slettheia. I Bergen har han gjort «Intro 2006»-videoen til hiphopduoen Tier'n& Lars. Også den på lavt budsjett, og med profiler som Helge Jordal, Davy Wathne og Sidebroks Runar i små gjesteroller.

— Det er gøy å være ute i felten, for det blir fort mange timers jobbing foran pc-en, bekrefter Nima.

— Derfor kommer jeg nok ikke til å gi helt slipp på basketballen. Uten den hadde jeg nok tørnet, smiler han.