ARENDAL: — Jeg håper vi sikrer oss så og si alle hotellrommene i Arendal. Hotellkapasiteten er for liten i byen som den er nå. Vi bruker to hoteller alene bare på artistene, sier daglig leder i Hovefestivalen, Morten Sandberg, til fvn.no.

Nærheten mellom campen og festivalområdet er noe Hove er stolt av, men Sandberg innser at det også er festivaldeltakere som ønsker husrom og ikke telt.

— Vi jobber aktivt med å finne løsninger. For eksempel er hotellskip en løsning vi jobber konkret med. Og så var det jo mange hundre som bodde på hytter rundt omkring festivalområdet, sier Sandberg.

Utvidet sesongen Hotellene i byen setter stor pris på årets festivaldebutant.

— De har forlenget sommersesongen vår med en uke, og det er vi veldig glade for, sier hotelldirektør Erik

Bischler ved Thon Hotel Arendal.

Hove er så fornøyde med Thon at de allerede har sikret seg rom til neste år.

  • Ja, de har booket den kvoten de har lov til å booke. Vi må jo holde av noen rom til de faste gjestene, men Hovefestivalen har fått over 100 rom av våre 120, sier Bischler fornøyd.

Ingen stjernenykker - Vi er kjempefornøyd med Hovefestivalen, bare positive erfaringer både for byen og hotellet. Deltakerne gjorde sitt preg på byen på dagstid, og på Hove om kvelden. Det samspillet fungerte utmerket, sier Bischler.

Festivalartistene har han heller ikke noe å utsette på.

— De var meget fleksible, ingen stjernenykker på de, sier Bischler.

- Var det noen store stjerner hos dere da?

— Haha, du må ikke spørre en mann i min alder om hvem som er stjerner, men innenfor sin aldersgrupppe er de nok store. Jeg kunne gått forbi en stjerne i resepsjonen uten å vite det, flirer Bischler.

Fullbooket

Også ved flere av Arendals andre hoteller er det allerede fullt.

— Ja, Hovefestivalen har en tentativ bestilling og vi vil snakke mer med dem over sommeren. Mer vil jeg ikke si om det, sier Else Holst ved resepsjonen på Tyholmen Hotell.

Tentativ bestilling betyr at den ikke er endelig bekreftet.

Ved Arendal Maritime Hotel og Arendal Herregaard kan de fortelle at festivaldeltakere og andre gjester ikke kan regne med å få bestilt rom hos dem under neste Hovefestival.

— Vi skal forhandle med Hovefestivalen etter sommeren, men så langt er det mest sannsynlig fullt, sier Oddgeir Frette, salgsdirektør og partner.