En time med Brian Molko sin klagende og messende stemme er nok. Akkurat nok. I tittelkuttet på sitt siste album «Meds», undrer Brian Molko på om folk har husket å ta medisinen sin. Molko selv og resten av Placebo hadde i alle fall tatt akkurat passe med medisin i går kveld. Og de ga publikum en passe dose, også.

Låten «Meds» kom som andre låt. De åpnet med «Infra-red», en av de beste låtene på albumet. Etter hvert dro de sine mest kjente låter fra sin karriere som omtrent er ti år gammel nå. En kjerne svorne fans holdt oppe stemningen den timen de var på scenen, og Placebo kjørte et trygt og greit konsertsett som ikke evnet å overraske noen, men som likevel hadde nok i seg til å glede fansen.

Brian Molko takket høflig for applausen, og gjorde ikke så mye annet enn å spille og synge. Lydbildet var rent og helt ålreit med Molko sin stemme langt framme. Ingen lange solopartier, ingen spesielle effekter på scenen.

Akkurat som på plate var noen av låtene litt for likelydende, med gjenbruk av de samme melodilinjene og overgangene. Og her er selvsagt også Placebo sin svakhet; nemlig at de har et begrenset register å spille på.

Folk fikk antakelig likevel den låtrekken de ville ha, og den konserten de ville. Placebo gjorde en hederlig jobb, og Molko og hans band kan nok komme til å holde på noen år ennå. I alle fall om de evner å tilføre sin egen medisin noen nye og friske dråper.

Rune Slyngstad