Det er kjendisnettstedet TMZ som har satt opp den noe triste oversikten over ekteskapsbrudd i kjølvannet av filmverdenens mest berømte utmerkelse.

Det er muligens mager trøst for Reese Witherspoon, som nå separeres fra ektemannen Ryan Phillippe, å være i så celebert selskap, men hun er altså ikke alene. Om det er tilfeldigheter eller om det er fordi skuespillermennene ikke klarer å leve i skyggen av berømte kjærester eller koner har nettstedet intet svar på. Her er listen:

Julia Roberts vant i 2001 Oscar for innsatsen i «Erin Brockovich», og tre måneder etter var det takk og farvel til kjæresten Benjamin Bratt – som ønsket at hun skulle jobbe mindre og slå seg til ro.

Angelina Jolie vant i 2000 Oscar for sin birolle i «Girl, Interrupted», og sa etter hvert farvel til ektemann Billy Bob Thornton.

Helen Hunt s Oscar i 1998 for «As Good As It Gets» ble to år senere fulgt av skilsmisse fra Hank Azaria – hvis største innsats har vært stemmen til Apu og Chief Wiggum i «The Simpsons».

Halle Berry fikk sin gylne mann for innsatsen i «Monster's Ball» i 2002, og et år senere ble hun og Eric Benet separert – fordi musikeren og skuespilleren hadde gjort noen sprell utenfor ekteskapet.

Hilary Swank vant Oscar for «Boys Don't Cry» i 2000, glemte å takke ektemann Chad Lowe i sin tale, og da hun vant ny Oscar for «Million Dollar Baby» i 2005 var det definitivt slutt.