Forestillingen «Den Modige» spilles torsdag på Slettheia skole i Kristiansand. Det blir forestilling nummer 150, ny rekord for Agder Teater.

— Dette er et eventyr på så mange måter. Stykket bygger på Jørgen Moes eventyrsamling, og er utviklet og produsert og skuespillere og teknisk stab her i Kilden. Det i seg selv føler vi er unikt, sier Agder Teaters avtroppende sjef Ingrid Forthun i en pressemelding.Når turneen er ferdig, vil forestillingen ha vært vist 175 ganger for totalt nærmere 13.000 publikummere. 147 av forestillingene er i regi av Den kulturelle skolesekken i Agderfylkene, slik som forestillingen på Slettheia torsdag. 19 av dem er åpne forestillinger i Kilden, slik som under LørdagsKilden førstkommende lørdag.

"Den Modige" vises under LørdagsKilden førstkommende lørdag. Her er trollet i ferd med å ta vaktmesteren Åge, mens Espen står rådvill tilbake. Foto: Kjetil Samuelsen

— En slik kunstnerisk og publikumsmessig suksess som Den Modige representerer, har bare vært mulig gjennom et særdeles vellykket samarbeid mellom Agder Teater og Den kulturelle skolesekken i regi av Vest-Agder Fylkeskommune, som har kjøpt hele 132 forestillinger, sier Forthun.

Forestillingen henter materiale fra eventyrene «De tre bukkene Bruse», «Reve-enka», «Prinsessen som ingen kunne målbinde», «Pannekaken», «Askeladden som kappåt med trollet», «Skrinet med det rare i», «Gjete kongens harer», «Soria Moria slott», «Haren som hadde vært gift».