Kombinasjonen av fredag den 13. og première på 50 Shades of Grey betyr kanskje ingen ting. Men brannmannskapene er beredt, ifølge Aftenposten.

Både Oslo brann— og redningsetat, særlig det siste, og London Fire Brigade er forberedt på at de kanskje må rykke ut på en del spesialoppdrag når filmen 50 Shades of Grey har première fredag.

Filmen, som Erlend Loe anmeldte som"50 nyanser av søppel"i Aftenposten, er en mykpornofilm som tross dårlige anmeldelser ser ut til å tiltrekke seg mange. Interessen for en filmhar ikke vært størresiden Ringenes Herre og Harry Potter.

Skjerpet beredskap

BBCmelder at brannvesenet i London frykter at det kan komme til å flomme inn med meldinger om folk som har satt seg fast i uvante stillinger og problematiske situasjoner.

LES OGSÅ: Sexdrama setter rekord på Sørlandet

Siden april har brannvesenet i London tatt seg av 393 situasjoner der folk har havnet i trøbbel der de for eksempel har låst seg fast til sengestolpene med håndjern de ikke har klart å åpne igjen.

Alt klart i Oslo

Dette er situasjoner som heller ikke er helt uvanlig for Oslo brann- og redningsetat (OBRE).

— Neida, det skjer fra tid til annen at vi må rykke ut for å hjelpe folk som har vært uheldige, sier vaktkommandør Morten Bergh ved OBRE. Han føler seg trygg på at mannskapene er tilfredsstillende utstyrt for det som måtte dukke opp.

Standard utrustning

— Jeg våger å påstå at vi med vår beredskap skal klare å takle de fleste utrykninger av denne arten. Vi har det som skal til for å klippe av håndjern og ringer som en del av vår standard utrustning, sier han.

Han har selv vært med på utrykninger for å redde folk fra pinlige situasjoner. Én gang måtte redningsmannskapene trå til for å frigjøre en ung mann fra sengestolpene. Situasjonen toppet seg litt da moren hans kom hjem. Det viste seg nemlig at den unge karen hadde tyvlånt håndjernene av henne.