Hun setter sin signatur på musikken uansett hva hun bedriver. Solveig Slettahjell (42) sine leveranser har vært synonymt med kvalitet siden hun debuterte i 2001. Denne gangen gir hun seg i kast med selve arven som Slettahjell har gått med under huden hele livet.

Det var med disse sangene og salmene at hun fant sitt musikalske ståsted første gang. Hviletiden er over, og den sterke vokalisten gir oss 13 salmer og sanger vi gjerne hører igjen og igjen. Kanskje de blir enda bedre når man får dem formidlet i en kirke, slik som hun skal gjøre det i Vågsbygd 23. november og i Risør dagen etter.

Vi snakker om en sakral stemning der det minimalistiske regjerer, men nå er det en gang slik at Slettahjell sin uttrykksfulle stemme nesten er et helt orkester alene. Hun anstrenger seg ikke når hun gjør finfine versjoner av ”Velt alle dine veie” og ”Blott en dag”, for innlevelsen er stor, formidlingen er følsom og oppriktig. Hør bare hvor sterkt hun synger på ”Slik som eg var”, der Solveig selv spiller piano mens Nils Økland lusker i bakgrunnen med besnærende felespill. Vakkert!