Kunsten å lage en bra jazzplate med standardlåter ligger i å enten lage sine helt egne, overraskende tolkninger eller i hver fall sørge for å finne såpass spennende, ukjente låter at det virker verdt å dra dem opp av skattekista igjen.

Med dette lykkes Liv Stoveland fra Grimstad sånn passe.

Hun har på sin debutplate «Close Your Eyes» tatt for seg melodier fra 30— og 40-tallets musikaler og i samarbeid med blant annet de kyndige arendalsmusikerne Ole Kristian Kvamme (bass), Rasmus Solem (piano) og Arild Nyborg (trommer) arrangert dem på sin måte.

Resultatet er rolig og friksjonsfri vokaljazz som du fint kan høre som live lørdagsjazz på en hvilken som helst kafé med litt ambisjoner – uten å være redd for å få napoleonskaka eller kaffelatten i vrangstrupen.

Når Stoveland og hennes seks kompanjonger først har valgt å spille gamle musikalmelodier, så har de i hvert fall klart å velge noen melodier med mulighet for utfoldelser instrumentalt og vokalt.

Spesielt på platas mest kjente melodi, «Come Rain or Come Shine», svinger det bra – all ære til pianist Solem og trommis Nyborg for det. Og på den krevende «Recordame» får Stoveland vist hva hun er god for.

Med Close Your Eyes» har Liv Stoveland laget lydsporet for lørdagsettermiddagen. Neste plate får vi håpe blir for fredagskvelden.