En halvveis gjennomsiktig lavo plassert på festivalområdet skal være åsted for eksperimentet. Det hele skal filmes og vises på Sørlandet Kunstmuseum etter festivalen.

Riksutstillinger samarbeider med Club Detox og deltar med forskjellige kunstuttrykk på Quart-fesitvalen. Kunst-sex er et av dem. Det er den koreanske filmkunstneren Shu Lea Cheang som skal filme lavoen og det som skjer der.

— Jeg vil selvfølgelig ikke tvinge noen, men hvis de kommer til teltet og begynner å ha sex, så filmer jeg. Det er det som er avtalen, sier Cheang til NRK Sørlandet.

Prosjektet er støttet av Cultiva og Riksutstillinger. Ståle Stenslie, programsjef i Riksutstillinger mener dette er stor kunst.

— Det er ikke det at man viser fullstendig nakne mennesker, men at man skaper poesi rundt nakenhet, sier han.

Prosjektet er blant annet ment rette fokusere på AIDS-problematikken.

— Vi ønsker å stimulere til en belysning av det globale AIDS-problemet, og kunstneres billedspråk har vist seg å rette fokus på dette problemet på en sterk måte, sier Stenslie.

Espen Thoresen i Quart-festivalen sier at de ikke vil stoppe prosjektet.

— Så lenge hun er en anerkjent kunstner, som Detox går god for, må vi gå ut i fra at det ikke blir noen offentlig porne på festivalområdet, sier Thoresen.

SE REPORTASJEN FRA TV SØR

Du må ha Windows Media Player for å se bildene.Programmet kan hentes hos Microsoft

TVSørs reportasje med ISDN

TVSørs reportasje med bredbånd