— Det var jammen på tei at vi fikk spelt inn veideo til denne sangen. Det er liksom den som har gjort det for oss, sier Åsmund Åmli på kraftig setesdølsk.

Iført knalloransje kjeledress gjorde han i går ettermiddag Markens utrygg under regi av Trond Larsen i MRT Productions.

— Vi skal ha en sangsekvens etterpå, men det turte jeg ikke si til Åsmund. Jeg var redd han ville nekte å stille, flirer Larsen.

Åmli legger ikke skjul på at tanken på å synge «Eg e kåt, eg e galen» for full hals nedover Markens gjør ham litt flau.

— Håper folk snart går hjem, sier han.

Dersom han ikke feiger ut, får du snart se videoen til Åmli-slageren «Stomp og vatn». I videoen går Åmli innom både Victoria og Narvesen for å søke tjeneste, men med svært nedslående resultat.

— Låten handler delvis om en setesdøl som drar til byen for å gjøre lykken både på jobb- og kvinnefronten. Jeg håper ikke vi tråkker noen på tærne, men det må nesten være litt humor i en slik video, forklarer Larsen.

På konsertene til Åsmund Åmli Band er «Stomp og Vatn» en slager av de helt store. Låten er faktisk flere år gammel, og den er spilt en rekke ganger på riksdekkende radio. Refrenglinjen «Eg e kåt, eg e galen, eg e frå Setesdalen» har forlengst blitt et slang-uttrykk også utenfor distriktet. ØIVIND HOLTHE/TORGEIR EIKELAND