De begynte med en av sine mest kjente låter fra sitt debutalbum, «Take your mama out». Allerede da skjønte vi at denne vitale gjengen med tre homser i besetningen mener alvor med sin underholdning.

Visuelt sett satt konserten fra første sekund. Vokalist Jake Shears og Ana Matronic hoppet og danset med velregisserte og spenstige trinn mens de pøste på med discorytmer slik Chic og Saturday Night Fever gjorde det i 1978. Ana og Jake kan alle tricksene. Og brukte dem med stil og eleganse. Kommunikasjonen med publikum gled knirkefritt. Helt til halvparten av folket begynte å bevege seg for å nå konserten med Pixies i bukta ved siden av.

Til å begynne var det nesten like trangt som da Keane spilte på Odden. Og en dansende kjerne av fans var med helt til slutt.

Også Scissor Sisters fra New York hadde fått med seg pornostuntet under Quart tidligere i uka. Etter en liten fleiperunde med det, kastet Jake Shears skjorta og danset med bar overkropp resten av kvelden. Til ellevill jubel, selvsagt.

Nesten hele veien mikset de homseerotikk med noen heterotrekk, alt dandert med en passe dimensjon av glamour og show. Inn i mellom fikk vi noen minutter med den andre linken bandet har til 70-tallet stilmessig. Nemlig når de gjorde ballader et godt stykke ned i bagen til Elton John og Billy Joel. Balladen «Mary» er rett og slett vakker.

Scissor Sisters er med andre ord ikke bare tull og tøys med et søkt «retro-image». De er for glad i musikk til å opptre som pappfigurer. Verden manglet et band som dette. Det er ikke tilfelle nå lenger.

RUNE SLYNGSTAD

Scissor Sisters

Odden kl.20.30