KRISTIANSAND: – Jeg håper ikke barn som kanskje har brukt sparepengene sine til en slik videospillkonsoll er blitt lurt på samme måte, sier 32-åringen fra Kristiansand.

Fredag i forrige uke trappet han glad og fornøyd opp hos Spaceworld på Sørlandssenteret for å hente sin nye Nintendo Wii. Han hadde forhåndsbestilt spillemaskinen flere uker i forkant for å være sikker på å sikre seg et av de første eksemplarene som ble lagt ut for salg i Norge.

Se video fra TVSør her.

– All forhåndsinformasjon fra importør gikk ut på at Nintendo Wii ville koste rundt 2500 kroner når den ble lagt ut for salg i Norge. Jeg ble derfor paff da Spaceworld avkrevde med hele 3300 kroner, sier 32-åringen.

Ikke spill med

Det han reagerer mest på er at spillet Wii Sports ikke fulgte med, slik det står på pakningen at det skal.

– Jeg ble tilbudt å kjøpe spillet dersom jeg bladde opp ytterligere 600 kroner. Det syntes jeg var for drøyt, og gikk min vei uten spill.

Både 32-åringen og flere andre misfornøyde kunder hos Spaceworld kontaktet Bergsala AS som har det norske agenturet for Nintendo Wii.

– Noe slikt skal selvsagt ikke skje. Spillene som følger med konsollen skal ikke fjernes fra pakken, og kan ikke selges separat i butikkene, sier markedssjef Kjersti Danielsen i Bergsala.

Rydder opp

Etter klager fra misfornøyde kunder kontaktet hun Spaceworld Norge, som lovet å rydde opp.

Da Leif Otto Midbrød tirsdag denne uken ringte forretningen der han fire dager tidligere hadde fått tilbud om å kjøpe spillet som skulle følge med konsollen, fikk han høre at han selvsagt skulle få dette gratis. Noen beklagelse utover det ble ikke gitt.

Til Fædrelandsvennen forklarer daglig leder Roy Arne Timenes at de ved en feil hadde fått tilsendt spillene som skulle vært inni konsolleskene i etterkant, og derfor ikke var klar over at de skulle følge med. Han sier at alle kundene som har kjøpt spillemaskinen uten å ha fått med spill nå skal være kontaktet.

Prisforskjeller

Kjersti Danielsen i Bergsala stiller seg noe undrende til denne forklaringen, da alle pakkene som er sendt ut fra dem til forhandlere i Norge skal ha inneholdt spillet.

– Når det gjelder prisen på konsollen, så står hver forhandler fritt til å bestemme denne selv. De fleste norske forhandlere selger Nintendo Wii for rundt 2600 kroner, men en kjede som Elkjøp har priset den så lavt som til 2000 kroner, sier hun.