KRISTIANSAND: — Jeg fikk bare se litt av konserten til Boney M, men hun hadde et flott sceneshow, og dro meg seg publikum, sier festivalsjef Liv Håland.

I år hadde festivalen cirka 4000 besøkende, og arrangørene hadde håpet på rundt 1000 flere publikummere.

— Vi hadde håpet på enda flere, men vi er kjempefornøyde med å ha hatt utsolgte konserter før festivalen begynte. Det har vi aldri hatt før, sier Håland.Dark Season har et variert artistgalleri, med folkelige artister som D.D.E. og Bjøro Håland til retroartister som Boney M og Nik Kershaw.

— I år har vi hatt et litt høyere artistbudsjett enn tidligere, og fem retroband på plakaten. Litt av hensikten med dette var å markere vårt 15-årsjubileum, sier arrangøren.

Mange av årets artister var verdt pengene. Men arrangørene ser også at de kunne ha gjort noe annerledes.

— Vi hadde nok forventet å selge flere billetter til konserten med Nik Kershaw. Og når det kommer til pågangen på konserten til Tønes, ser vi at vi kunne ha tilbudt ham en større scene, sier Håland.

(Saken fortsetter under bildet)

Bjøro Håland på Dark Season. Foto: Kristin Ellefsen

— Ønsker å ha et bredt tilbud Kommer dere til å ha samme musikkprofil neste år?

— Det kommer helt an på hvilke navn vi får tak i. Vi booker det folk vil ha, og vi ønsker å ha et bredt tilbud, forklarer Håland.

Hun er ellers fornøyd med gjennomføringen av årets festival, og spesielt med tilbakemeldingene hun har fått fra både publikum og artister.

— Artister som sier de vil komme igjen og publikum som sier at dette er årets happening, gjør at man ønsker å fortsette, sier hun.

Musikkanmelder i Fædrelandsvennen, Roy Søbstad, mener Dark Season-arrangørene er flinke til å booke bredt.

— Festivalen presenterer en blanding av kredibiliet og folkelighet. De har både rene nostalgiband som Smokie og Boney M og mer folkelige artister som D.D.E., sier Søbstad.

(Saken fortsetter under bildet)

VENNDØLSK: Maria Arredondo har jobbet med sin kommende plate i tre år. Torsdag fremførte hun to av låtene fra platen under åpningen av Dark Season, deriblant "Småsteiner", der 27-åringen synger på dialekt. Foto: Kristin Ellefsen

Noen stikker seg utSelv om han i utgangspunktet oppfatter festivalen som en country— og singer/songwriter-festival, er det noen artister som stikker seg ut.

— Boney M er en av dem, og det er åpenbart at de er med for å trekke folk, sier han.

En ren retrofestival mener han ville vært uinteressant, fordi det nettopp er den brede tilnærmingen som trekker folk fra ulike aldersgrupper til festivalen. Og musikkanmelderen mener at dette er en festival det absolutt er rom for.

— De appellerer til et litt eldre publikum som ikke går på alle de andre festivalene om sommeren. Samtidig fyller de et tomrom i høstmånedene. Så uansett hva man måtte mene om musikken, synes jeg det er et fint innslag i byen om høsten.