ARENDAL : – I all beskjedenhet ser metal-programmet for 2013 svært lovende ut, og det blir ekstra hyggelig å få besøk av Slipknot-medlemmene igjen. Og Bullet For My Valentine spilte jo faktisk på den andre utgaven av Hove i 2008, sier Toffen Gunnufsen, Hovefestivalens bookingsjef i en pressemelding.

To nye navn

Hovefestivalen kan i dag bekrefte to nye navn til årets program. Stone Sour er bandet til to av medlemmene i Hove-kjenningene Slipknot, mens Bullet For My Valentine er et av Storbritannias største rockeband – med over 3 millioner solgte album på verdensbasis. Bullet for My Valentine slipper nytt album i februar, mens Stone Sours siste utgivelse fra oktober av pressen ble utropt til et karrierehøydepunkt.

Fra før er Asking Alexandria og Enter Shikari klare for Hovefestivalen til sommeren.

Pauser og avbrekk

Stone Sour ble startet av Slipknot-medlemmene Corey Taylor og Jim Root allerede i 1992, men har på grunn av Slipknots suksess hatt flere pauser og avbrekk i løpet av de tjue årene sammen. Likevel har bandet oppnådd stor suksess med sine hittil fire albumutgivelser. "House of Gold & Bones" som kom ut i oktober, har så langt høstet fenomenale kritikker. Mange har til og med kalt det et definitivt karrierehøydepunkt. Stone Sour spiller hard rock som nikker anerkjennede til grungen og resten av metal-historien, og Corey Taylor har selv omtalt det nye albumet som et møte mellom Pink Floyds The Wall og Alice in Chains' Dirt, heter det i en pressemelding fra Hovefestivalen.

Slipper sitt fjerde album

Walisiske Bullet for My Valentine har solgt over 3 millioner album på verdensbasis og slipper i 2013 sitt fjerde album. Bandet henter sin inspirasjon fra klassiske metalartister som Slayer, Metallica og Iron Maiden og befinner seg i greneselandet mellom thrash, metalcore og heavy metal. Catchy vokal, aggressive riff og melodier er oppskriften, uten at det inngås kompromisser. "Vi er mer opptatt av hvordan musikken vår høres ut – ikke hvordan vi ser ut på håret" har vokalist og gitarist Matthew Tuck uttalt.