KRISTIANSAND : — Det ga perfekt mening for meg å komme til Kristiansand. Jeg er her for å oppleve et annet klima for klassisk musikk og møte nye mennesker, sier den britiske tenoren Tim Lawrence til Fædrelandsvennen.

Den talentfulle 24-åringen har fått stipend fra flere av de mest prestisjetunge institusjonene i England. Nå studerer han hos professor dr. Neil Mackie ved UiA, og mandag og tirsdag holder han julekonsert med Agder Orkesterforening i henholdsvis Lund kirke og Grim kirke i Kristiansand.

- Inkluderende miljø

— Det er et mye mer inkluderende miljø her enn i London. Der er konkurransen så knallhard at det nærmest er fiendtlig, sier Lawrence.

Han har tidligere sunget med Det norske solistkor, The BBC Singers, Ex-Cathedra og Cappella Nova. Tenoren er også medlem av kammerkoret KorVest, som har base i Bergen. Nå ser han fram til julekonserter i Kristiansand med Aleksander Gluch som dirigent. På programmet står blant annet Bach, Händel og Mozart. Dessuten skal Lawrence fremføre Michael Heads "The Little Road to Bethlehem".

- Noe for enhver smak

— Dette er sanger jeg elsker, og vi fremfører musikk innenfor en rekke sjangre innen klassisk musikk. Det bør være noe for enhver smak, sier Lawrence, som er godt vant til å synge i kirker. Det begynte han med allerede som seksåring.

— Hvor kan det være bedre å fremføre julekonserter enn i en kirke? Det er dessuten fantastiske bygg som er perfekt for sang og musikk. Når dét er sagt: Alle kirker er forskjellige, og man må forholde seg forskjellig til dem. Det er en ny opplevelse for hver gang, sier Lawrence.