OSLO: — Jeg tror ikke jeg helt vet hva jeg har har begitt meg ut på. Det er litt sånn skrekkblandet fryd over det, men det er så sprøtt at jeg bare må gjennomføre det, ler Trym Bjønnes på telefon til fvn.no.

Fredag 8. april legger nemlig musikeren fra Hovden ut på Norges første twitterturné. Ikke nok med det. Turnélisten er det helt og holdent twitterbrukerne som bestemmer.

24 timers miniturné

Den akustiske miniturnéen varer i 24 timer og starter klokken 08 fredag morgen. Det eneste kriteriet Bjønnes stiller er at konsertønskene er innenfor Ring 3 i Oslo, slik at han kan rekke flest mulig sceneskifter. Bookingen skjer ved å sende inn ønske om tid og sted på Bjønnes sin twitterprofil ved å bruke #twitterturne som hashtag.

Håper å spille 36 konserter i løpet av 24 timer

Ideen fikk han da han og en kamerat satt sammen på en kafé og snakket om hvilke utfordringer og muligheter det er for nye artister å etablere seg i en platebransje som er i sterk endring. Bjønnes har livnært seg som frilansmusiker siden 2006, men har nå spilt inn egen plate som han planlegger å gi ut i løpet av året.

— Vi kom på at vi kunne annonsere en turné på twitter og la brukerne booke tid og sted, forteller han.

Ideen var sprø, men god, konkluderte de. Nå skal den til pers. Det skjer ikke helt uten nerver.

— Nå begynner jeg å bli litt sånn... shit... Hva er det jeg har begitt meg ut på?, humrer han.

Med intervaller på 40 minutter per konsert, har Bjønnes regnet ut dersom han blir fullbooket kan han rekke 36 hesblesende konserter i løpet av 24 timer.

Spiller på trikkeholdeplass

- Den første konserten klokken 08 fredag morgen. Hvem ser du for deg booker den?

— Jeg håper det blir noe veldig spesielt slik at vi starter med et smell. Gjerne med en konsert på et hustak for eksempel.

Foreløpig er han blitt forhåndsbooket til ti konserter, hvorav den ene er på en trikkeholdeplass.

— Jeg aner ikke hvem som har booket meg dit. Det er et menneske som spurte om jeg kunne spille der. Så jeg skal vel spille for den personen og eventuelt forbipasserende, konstaterer han.

Ventet 50 minutter i en potetkjeller

Han skal være godt rustet for de rareste oppdrag. En gang satt han 50 minutter alene med kassegitaren i en potetkjeller utstyrt med noen gamle donaldblader i påvente av at gjestene, som han skulle gjøre sin overraskelsesentré overfor, skulle dukke opp.

Nå håper han å bli invitert på noen spenstige plasser og spiller gjerne en minikonsert i noens stue, i en heis eller på et hustak, om det skulle bli aktuelt.

- Er det noen steder du ikke vil spille?

— Vi legger ingen føringer der annet enn at det må være innenfor Ring 3 i Oslo. Utover det er det anarkiet på internettet som bestemmer.

Dokumenteres live på twitter

I tillegg til å spille konsert per twitterønske, skal twitterturnéen dokumenteres live på både Bjønnes sin twitterprofil og på hans fanside på Facebook.

— Jeg har med meg en kompis som skal filme litt og legge ut livevideo og dokumentere, så folk kan følge dette live.

Du kan sende inn ditt konsertønske, eller følge Norges første twitterturné live fredag morgen her.

Oversikt over konsertene finner du her.

HÅPER PÅ SPENSTIGE STEDER: Trym Bjønnes håper noen inviterer ham til konsert på et hustak når det nå er opp til twitterbrukerne hvor han skal spille konsert. Foto: Pressefoto