KRISTIANSAND: — Utrolig stas, sier kvinnen som nå får ansvar for at så mange som mulig legger turen til Kristiansands nye teater- og konserthus.

Eldbjørg Dahl overtar etter Trond Backer 1. mars, og fikk jobben i konkurranse med 19 andre søkere.

— Min oppgave blir å vinne oppmerksomheten til et potensielt publikum sammen med et fantastisk team som har lagt er utrolig godt fundament, sier Dahl.

elbjørg.png Foto: Pressefoto

Hun har selv har vært en flittig gjest under bølgeveggen i løpet av Kildens åpningsår, og kjenner fra før Agder Teater fra innsiden: I 2009 hadde hun nemlig et vikariat som informasjonskonsulent da teateret holdt til i Kongens gate.Eldbjørg Dahl har mastergrad i både "business administration" og film og tv fra universiteter i Australia, og en bachelor i kulturarbeid fra Høgskolen i Telemark.

Inspirerende

Lederfaring har hun fra Barnas Kulturfestival i Bærum, der hun i 2003 og 2004 var prosjektleder for arrangementer som trakk 40.000 mennesker til Kalvøya.

— Kilden har vært en publikumssuksess med over 200.000 besøkende. Man skulle tro du får en lett jobb?

— Ja, det skulle man kanskje tro, men et åpningsår er utrolig spesielt der mye handler om begeistring og stolthet. Nå gjelder det å få tilbake alle som bare har vært innom og kikket, og i tillegg holde på de som er lidenskapelig opptatt av kultur. Men det har vært gjort en fantastisk jobb fra Trond Backer og de andre, så utgangspunktet er utrolig inspirerende, sier Dahl.

Hun får også jobben med å skaffe sponsorer, en oppgave som fram til nå har vært litt tyngre enn å selge billetter til forestillingene.

Trebarnsmor

Eldbjørg Dahl kommer opprinnelig fra Tuddal i Telemark der hun vokste opp på en fjellgård.

— En liten plass med store kvaliteter, understreker hun, og skylder seg å legge til at hun har far fra Søgne og mor fra Greipstad.

Plusser vi på at kjæresten og samboeren heter Per Fronth, skulle sørlandsalibiet være mer enn i orden.

De siste fem årene har hun bodd på Flekkerøya sammen med billedkunstner Fronth, og familien inkluderer nå datteren Aya Augustine (5), samt tvillingene Tidemann Olav og Florian Johan på ti måneder.

Dahl er i dag rådgiver og partner i Mentorpartner, samme firmaet som hennes forgjenger Trond Backer nå returnerer til. Nå er hun i svangerskapspermisjon, men kommer til å slutte i Mentor når hun nå har fått fast jobb i Kilden.

— Ja, nå har jeg bare to måneders oppsigelsestid i heimen, ler hun.