KRISTIANSAND: Værgudene har vært snille med Odderøya Open før, og denne helgen var intet unntak. Strålende solskinn og vårstemning søndag, lokket mange opp av sofaen, og interessen for å sniktitte inn på kunstnernes arbeidsplasser var stor.

FOTO: JON ANDERS SKAU Foto: Jon Anders Skau

For fjerde gang har Anne Kathrine Solbakken stått ansvarlig for arrangementet, og med helgens gode besøkstall kan hun trygt konstatere at det har vært vel verdt jobben. Målet har vært å gjøre terskelen lavere for mennesker som ønsker å se og kjøpe kunst, men kvier seg for å gå i gallerier. En oppskrift som, etter helgen å dømme, tydeligvis har falt i smak hos mange.

— Vi ser nå at folk begynner å bli kjent med hva dette konseptet dreier seg om, og det er gledelig å se hvor mange som har funnet veien hit i dag, sier arrangør, sier Solbakken.

FOTO: JON ANDERS SKAU Foto: Jon Anders Skau

Folkestrøm

Publikum kom i store strømmer oppover bakkene på Odderøya, og fikk på veien snuse inn mangfoldet som finnes blant kunstnerne som har overtatt de gamle militærbyggene. Der fikk de blant annet se hvordan billedkunstnere, keramikere, glass— og tekstilkunstnere jobber med sine produksjoner fra start til slutt. Og kunstnerne hadde selv vært både oppfinnsomme og nøysomme med å skape den rette stemningen i sine lokaler.

— Her er det en fantastisk atmosfære og det er et herlig miljø å jobbe i, sier Ulla Benjaminsen, som søndag lot publikum få se hvordan hun produserer sine ull- og silkeskjerf.

Benjaminsen holder til i studio 102 sammen med Trude Lilleng, Grete Gerhardsen Salomonsen og Lene Dalgaard.

Kunst og vafler

Utenfor bygg 45 stod Freddy Fernandez klar med varme vafler til de besøkende. Innendørs kunne de se og kjøpe bilder av Berit Honoré Gundersen, Inger Arntsen, Åsa Barkved, Inger Lise Solberg og Camilla Solberg.

— Det er hyggelig å få så mange folk på besøk, og at de spør og er interessert i det vi driver med. Jeg synes det er helt topp at vi har dager som dette, så folk virkelig får se hva som skjer her ute på øya, sier billekunstner, Åsa Barkved.

FOTO: JON ANDERS SKAU Foto: Jon Anders Skau

Denne helgen var også Kilden verksted og Vest-Agder fylkesmuseum med under Odderøya Open-paraplyen. Kilden åpnet opp verkstedslokalene for publikummere som hadde lyst til å få med seg hvordan kulissene til forestillingen West Side Story blir produsert, og på museet ble det arrangert juleverksted.

Les mer i Fædrelandsvennens papirutgave mandag.