KRISTIANSAND : — Det var regnskapstekniske detaljer vi ikke ble enige om, så vi ble enige om å gå hver vår vei, sier styreleder Heine Strømme hos Palmesus AS. Han forklarer hvorfor festivalen har skiftet revisor fra Irevisjon til Revisjon Sør. Registreringen av revisorskiftet gikk imidlertid såpass tregt at selskapet ble varslet tvangsoppløst av Brønnøysundregisteret på grunn av mangel på statsautorisert revisor. Kunngjøringen om varselet gikk ut sist lørdag, men nå bekrefter Hans Olav Homme hos Revisjon Sør at dette selskapet er i ferd med å registreres som ny revisor.

Den forrige revisoren, Kjell Arnvard hos Irevisjon er for tiden bortreist og har vist seg vanskelig å nå for kommentar. Det samme gjelder Palmesus' festivalsjef Jesper Elimar Krumm.

Solgte ut

— Dette skyldtes treghet fra vår side med å få signert papirene i Altinn med bytte av revisor, sier styreleder Strømme hos Palmesus.

Etter avviklingen av årets festival 7. og 8. juli oppgav Palmesus-ledelsen å ha solgt ut alle de 13.000 billettene. Hva dette kan ha gitt av utslag i det snart ferdige festivalregnskapet har ikke Heine Strømme noen formening om.

— Vi venter heller til regnskapet er ferdig i stedet for å synse noe om dette nå, sier han.

Merknader

I regnskapet for 2011 gikk det ikke så bra, med et negativt driftsresultat på 267.000 kroner. Revisor Arnvard hadde også kritiske merknader i sluttkommentaren: "... har vi avdekket mangler knyttet til bokføringsforskriftens krav til dokumentasjon av kostnadsførte beløp. På grunn av betydningen av forholdet som er omtalt i avsnittet ovenfor, har ledelsen etter vår mening ikke oppfylt sin plikt til å sørge for ordentlig og oversiktlig registrering og dokumentasjon av selskapets regnskapsopplysninger i samsvar med lov og god bokføringsskikk i Norge", heter det i revisjonsrapporten.

— Festivalen har vokst fort, og vi er veldig klar over at vi ikke har hatt gode nok rutiner på kontrollen over varelageret mens festivalen pågår. Ting skal fort inn på området før festivalen, og like fort ut igjen så snart den er ferdig søndag. Underveis har vi sterkt fokus på selve avviklingen. Det er heller ikke alle produktene vi selger som det er mulig å returnere dersom pakkene er åpnet. Vi vet vi må bli bedre på dette, sier styreleder Heine Strømme.

Han peker også på at tilleggsarrangementet Drømmedagen regnet vekk dette året, slik at det måtte flyttes innendørs. Ødelagte varelagre og refusjon av billetter var noen av konsekvensene.

Allerede om ti dager venter Palmesus å offentliggjøre de to største navnene til neste års festival.

— Det er vi veldig fornøyde med. Tidligere år har vi ikke sluppet noen navn før i februar- mars, sier styreleder Heine Strømme.