KRISTIANSAND: Det var et enstemmig styre i Sørnorsk filmsenter somi dag kunne tilby stillingen som senterets daglige leder tilKirsten Bonnén Rask. Den erfarne manuskonsulenten, som opprinneliger fra Danmark, har takket ja til jobben.

— Vi er kjempefornøyd. Vihar hatt en fenomenalt god søkerliste, med flere kvalifisertekandidater. Men Kirsten var et førstevalg, sier styreleder MetteGundersen.

Bonnén Rask jobbet frem til medio november somkunstnerisk leder ved Filmkraft Rogaland, men valgte da å fratresin stilling med umiddelbar virkning. Nå er hun klar for nyeutfordringer i Sørnorsk filmsenter, som har stått uten daglig ledersiden Per-Jonas Lie sluttet med øyeblikkelig virkning i sommeretter kun seks måneder i sjefsstolen.

— Hun begynner formelt sett1. januar, men kommer ned allerede til uken for en omvisning og forå møte bransjen, forteller Gundersen. Selv om senteret har mangleten daglig leder denne høsten, har styret sørget for at søknader harblitt behandlet og tildelinger fordelt.

— Nå gleder vi oss til åbegynne å jobbe med Kirsten, sier styrelederen.

Sørnorsk filmsenterÅpnet 1.9.2008 som et av seks regionale filmsentra Gir tilskudd tilproduksjon av kort- og dokumentarfilmer, og tilbyr et bredt spekterav kompetansehevende og bransjeutviklende tiltak.