ARENDAL: – Det har så og si vært et enstemmig krav fra publikummet vårt at vi måtte skaffe The Strokes til femårsjubileumet vårt. Det føles veldig bra når vi nå kan oppfylle ønsket, sier pressesjef i Hovefestivalen Gaute Drevdal i en pressemelding.

POPULÆRE. The Strokes har blitt et av verdens mest innflytelsesrike og populære rockeband siden starten i 1998. I løpet av sin karriere har de formet en hel generasjon med rockeband.

– Det er en solid dose musikkhistorie som nå er klar for Hove. The Strokes var på mange måter bandet som tok rocken tilbake til røttene på begynnelsen av 2000-tallet. Julian Casablancas & co har helt siden starten levert lytefri, klassisk rock, med inspirasjon fra noen av de største høydepunktene i sjangeren, sier Drevdal.

Fvn.no-intervju med Julian Casablancas fra Hove 2010

NYTT ALBUM. Etter en periode hvor vokalist Julian Casablancas har fokusert på karrieren som soloartist, er nå The Strokes igjen samlet, til glede for en bred fanskare av gamle og nye fans. Bandet har i disse dager også et rykende ferskt album ute, «Angles», det første på hele fem år.

–The Strokes topper også plakaten til festivaler som Coachella, Oxygen og Reading og Leeds, så at de også tar turen innom "lille Hove", er vi veldig stolte av, avslutter Gaute Drevdal

Hovefestivalen arrangeres fra 28. juni til 1. juli på Tromøya utenfor Arendal. Hittil er artister som Linkin Park, Robyn, Kaizers Orchestra, 30 Seconds to Mars, Kasabian og John Olav Nilsen & Gjengen bekreftet til festivalen.