KRISTIANSAND: — Vi har alltid ønsket å spille på Trash Pop, og vi har fulgt med på prosjektet lenge. Flere av våre favorittartister har spilt her, så nå gleder vi oss utrolig mye til å komme til Kristiansand! sier vokalist og låtskriver i Team Me, Marius Drogsås Hagen.

Bandet som aldri skulle vært et band

Hedmarkingene har skutt ut av undergrunnen som en rakett i løpet av de to siste årene. Norge ble for første gang kjent med dem under Urørt-finalen på NRK i 2010. Der var det egentlig ikke meningen at de skulle være med i det hele tatt.

— Det var utrolig overraskende da jeg ble oppringt og spurt om jeg kunne fremføre låta jeg hadde sendt inn til Urørt i finalen. Jeg friket rett og slett litt ut, fordi jeg aldri hadde noen planer om å spille live på noe tv-show. Team Me var bare et enmannsprosjekt jeg startet for min egen del, og det tok lang tid før jeg i det hele tatt fikk mannet meg opp til å sende inn en låt til Urørt, forteller Drogsås Hagen.

Ringte alle vennene

Men NRK ville ha Team Me på tv, så vokalisten ringte alle vennene sine og ba dem bli med han som et band. Vennene takket heldigvis ja, og siden den gang har Team Me fungert som et fullt band og ikke bare et enmannsorkester.

Etter tv-opptredenen var det flere som fattet interesse for bandet, og i månedene som fulgte ble de booket til å spille på hele ti norske festivaler. Internasjonal presse ville også ha en bit av Team Me, og det førte blant annet til flere spillejobber i utlandet, blant annet på prestigetunge NME Club i London.

— Vi var heldige og hooket opp med fine folk tidlig. Vi ser på oss selv som veldig priviligerte som får lov til å reise rundt i verden og vise noe vi har laget for så mange forskjellige mennesker, sier Drogsås Hagen.

Spilte inn plate på skolen

Bandet har nettopp kommet hjem fra Island, og før det gjennomførte de åtte konserter i England og flere i Tyskland. 14 oktober slapp de debutplate "To the treetops!", som har fått gjennomgående gode kritikker. Les Fædrelandsvennens anmeldelse her. Deler av plata er spilt inn på barneskolen bandmedlemmene gikk på i Elverum.

— Akustikken er så flott i gymsalen der! Og så var det deilig å ta en pause fra studio og dra med seg musikken litt ut. Å sitte inne i et studio og jobbe med en plate kan fort gi deg en sånn "bunkers-følelse", sier vokalisten.