MANDAL: – Det er en tid for alt og nå er jeg klar for å gi alt som artist. For åtte år siden var jeg absolutt ikke klar, og veldig nervøs. Nå derimot har jeg en helt annen tro på det jeg gjør og det jeg presterer, sier Elia Ardiles. I morgen kveld, fredag, har hun konsert med fullt band på Venterommet i Mandal. Der vil publikum få høre en mengde nye låter, deriblant singelen «Leaving» som planlegges utgitt før jul.

Har masse tid nå

I 2003 deltok Elia på musikkbransjetreffet Bylarm i Trondheim. Det gikk fint og hun fikk mye oppmerksomhet, men følte seg ikke klar.

– Å være med der var en kjempestor opplevelse, men jeg var midt oppi studiene og hadde ikke tid til å drive med musikk. Nå jobber jeg 50 prosent som sykepleier på natt og det gir meg masse tid til å jobbe med musikken, sier Ardiles.

Det eksotiske navnet skyldes at faren hennes er fra Argentina. Hun har bodd halve livet der, men flyttet til Mandal som 15-åring.

Kjente musikere

Siden i vår har hun jobbet med singelen «Leaving» og der har hun fått med seg en mengde dyktige musikere. Blant annet mandalitt Stein Austrud, Anders Engen (Morten Harket, Bjørn Eidsvåg mf), Rolf Kristensen (Secret Garden) og Audun Erlien (Lars Lillo Stenberg).

– At disse musikerne har valgt å være med på singelen min gjør meg ydmyk og jeg føler meg veldig heldig som har fått lov til å jobbe med dem, sier Ardiles.

Hun beskriver låtene sine som popmusikk og når hun står på scenen i Mandal er det første gang hun opptrer med fullt band hittil i livet. Da hun deltok på Bylarm for åtte år siden var hun alene på scenen med gitaren.

Prestasjonsangst

– Jeg gleder meg masse til konserten og kjenner på prestasjonsangsten. Men jeg har øvd med bandet og det høres veldig bra ut så nå gleder jeg meg enda mer til å spille.

Singelen og det påfølgende albumet gis ut på LL Studio i Mandal. Elia kom tilfeldigvis i kontakt med dem rett etter jul og ble invitert ned for å spille i studio. Produsent John Roger Sørbøe og tekniker Leif Gjertviksten likte godt det de hørte og nå er 32-åringen deres hovedsatsing i 2011.