TRONDHEIM: 75000 stemmer fra publikum kom inn til finalen og sammen med juryens tok Edvar Valberg og resten av rockepunkerne seieren.

— Jeg vil rette en takk til alle banda som har fulgt oss, nå bli det enda mer pupper på oss, sa Valberg på det direktesendte tv-showet på NRK3 fra Studentsamfunnet i Trondheim..

På andreplass kom Machine Birds , mens Oslo Ess, Forza og Brighton ble uplasserte.

Skryt

Det var i grunnen aldri noe tvil om hvor seieren ville havne. Fagjuryen var helt overstadige i sitt skryt av Honningbarna.

Musikksjef i NRK P3, og medlem av fagjuryen, Mats Borch Bugge sa rett ut at «Borgerskapets utakknemlige sønner» var kveldens beste låt, mens Lydverkets Kristin Winsents nå får lyst til å begynne å snakke kristiansandsk.

Premien er på 25.000 kroner.

Folkets og juryens stemmer telte 50 prosent hver, og i fagjuryen satt, i tillegg til Borch Bugge og Winsents, Silje Larsen Borgan og Thomas Eriksen.

Honningbarna markerte allerede i fjor revir i pop-Norge, og skapte med sin hormoniserte sørlandspunk ekstatiske anmeldelser og omtaler landet over. I VG trakk 4 av 11 musikkeksperter frem Honningbarna som band de hadde trua på i det kommende året, og Lydverkets Rannveig Falkenberg Arell sa følgende:

På festivaler

— Raddispunk med en vokalist på cello høres vel i utgangspunktet ikke ut som noen suksessoppskrift. Men det er det, ikke minst live – og det er nettopp konsertene som kommer til å overbevise alle som ser disse sørlendingene i året som kommer.

I tillegg 25.000 kroner får Honningbarna opptredener på Træna, Pstereo, Slottsfjell og Hovefestivalen. (På Hove spilte de allerede i fjor, og de er allerede booket til Bylarm, Slottsfjell og Øya-festivalen i år.) I tillegg får alle fem finalistene spille på P3s Urørtscene under Bylarm i februar. Samtidig holder Honningbarna på med sitt debut-album og midt opp i det hele prøver de å ikke miste for mye av skolen, Vågsbygd videregående.

Urørtfinalen ble arrangert første gang i 2001, og har bidratt til å skyte fart på karrierer til blant andre Lars Vaular, Kvelertak og John Olav Nilsen & Gjengen.

Honningbarna består av Edvard Valberg (cello og sang), Christoffer Trædal (gitar), Fredrik Justnes (gitar), Lars Emmelthun (bass), Mathias Johansson (tangenter) og Anders Eikås (trommer)