STORE OG SMÅ: "Rødhette og ulven" — pluss litt tryllerier og allsang — trekker et variert publikum. Foto: Jostein Blokhus
FØLGESVENNER: Ivar Skippervold og Rødhette har vært følgesvenner på scenen i mange år. Foto: Jostein Blokhus
GODT TEAM: Ivar har med seg barnebarna Emily (15) og Johanna (9). Johanna er popcornsjef! Foto: Jostein Blokhus
TRIVELIG: Det er trivelig på scenen hos Ivar Skippervold, med både orgel og gitar. Men snart kommer ulven... Foto: Jostein Blokhus

LILLESAND: — Dere kan ta det helt med tro, alle sammen. For dette ender bra til slutt! forsikrer han. Før han tryller fram røde og blå klovner og lar silketørklær forsvinne før de dukker opp igjen med en helt annen farge.

Så forsvinner han bak sitt svarte forheng og skaper liv i en frodig Rødhette og en ulv som knapt har smakt maten siden sist sommer. Det går ille med både bestemor og lille Rødhette, men takket være en treffsikker jeger overlever de to og kan fortsette sitt liv i skogen.

— For meg er dette en slags sommerterapi, sier Ivar. Som ellers i året langpendler til sin prestegjerning i Iveland. Nå og noen uker fremover har han imidlertid selskap med eselet Freddy, prinsessen på erten, den gode hjelperen og Askepott. Stedet er det som må være en av landets hyggeligste teatersaler. På trebenker sitter store og små og følger spent med på den magien Ivar klarer å framtrylle på scenen. Enten han lekeslåss med et eller annet mystisk dyr med lang hale eller leder an i "Alle fugler".

"Hvor er din nese? Her er den! Her er mitt kinn, og du skal få en klem!" lyder det, istemt klapp og tramp.

Kommer det tre, setter Ivar i gang. Ikke for det, ofte er det stappfullt hus. Og Rødhette overlever på forunderlig vis hver gang.