Når bare tre artister gjenstår i Idol, er Steffen Jacobsen fra Grimstad den bookmakerne har minst tro på skal vinne konkurransen.

Før fredagens tv-sending har både Betsson og NordicBet Jacobsen som favoritt til å ryke ut først.

— Vi hadde Steffen som favoritt til å vinne Idol i starten, men nå tror vi han ryker ut og går glipp av finalekvelden, sier oddssetter Daniel Vassbund fra spilleselskapet Betsson.com i en pressemelding.

Han argumenterer for sine odds slik:

— Steffen har ikke hatt samme utvikling som Eirik Søfteland og Siri Vølstad Jensen. De to har fortsatt progresjon og overrasker positivt gang på gang.

Ryke ut-oddsen til Steffen Jacobsen er 1,55, mens Siri Vølstad Jensen og Eirik Søfteland-exit henholdsvis gir 3,20 og 5,50 i ryke ut-odds.

Eirik Søfteland er den store favoritten til å vinne Idol til 1,50 i vinnerodds. Vinneroddsen på Jacobsen er 7,00. — Søfteland har overrasket hele Norge. Han var ikke vår favoritt i starten og vi var ikke en gang sikre på at han skulle gå til finalen og trodde han skulle ryke tidlig der, men potensialet hans var betydelig større enn vi trodde, og han har blitt en favoritt hos store deler av Idolfolket, kommenterer Daniel Vassbund.

Også NordicBet har gir vesentlig høyere odds på at Jacobsen står igjen som vinner av årets Idol. Den er på 7,50, mot 1,60 for at Erik Søfteland vinner. Ryke ut-oddsen til Jacobsen er 1,45, mot 5,00 til Søfteland.