Tiril Valeur har skrevet barneboka "Polly-Esther på monsterfest", og er nominert til Sørlandets litteraturpris i klassen skjønnlitteratur sammen med Gunstein Bakke og Øystein Hauge. Boka hennes handler om Polly-Esther, ei hengslete, storøyd jente med røde kinn og svarte musefletter som har et ønskemonster som heter Lo. Sammen stikker de på monsterfest.

lLeseglede og leseinspirasjon

Sorl_Litteraturpris_web.png

— Hvorfor bør folk stemme på din bok?- Fordi det er en barnebok. Det i seg selv er en god grunn. Litt av vitsen med prisen er at det skal handle om leseglede og leseinspirasjon. Om jeg har laget bok som kan inspirere barn til å lese, er det en god grunn til å stemme på meg. Ut fra et leselystperspektiv, kan du si.

— Har du lest bøkene til noen av de andre nominerte?

— Jeg har akkurat kjøpt Gunstein Bakkes roman "Maud og Aud. Ein roman om trafikk". Jeg hørte ham lese fra den på en tilstelning her i byen i høst, og fikk veldig lyst til å lese den. Jeg har intensjoner om å lese de andre også, og skal i alle fall skaffe meg Øystein Hauges bok "Predikanten". Resten er på "to do"-lista. Jeg skal lese de andre med tid og stunder.

- Litt rart med konkurranse

valeur.jpg

— Hva synes du om denne litteraturprisen?- Det er jo hyggelig. Samtidig er det litt rart med en konkurranse innenfor et kulturfelt. Akkurat konkurranseaspektet betyr fryktelig lite for meg, det blir litt sportsaktig. Det viktigste er å bli nominert sammen med flotte forfattere. Det blir avstemning, så prisen får kanskje et slags preg av popularitetskonkurranse? Mange stemmer på meg fordi de kjenner meg, og kanskje ikke har hørt om de andre to. Men det er veldig positivt at prisen gir fokus på litteraturen, det er det viktigste.

— Hva gjør du nå?

Jobber med bok nummer tre

— Akkurat nå sitter jeg og jobber med illustrasjoner til bok nummer tre om Polly-Esther. Den handler om Polly-Esther som må på søppelfyllinga, for pappaen hennes har kasta den gule kommoden, som er portalen til monsterverdenen. Da må Polly-Esther og Lo prøve å finne den. For monstre er søppelplassen mye mer interessant enn for folk flest. Og så handler det litt om gjenbruk og sånn også.

Før jeg kommer i gang om morningen må jeg drikke en del te før jeg kan komme i gang. Nå er det mye å gjøre, det er hektisk, for det er mye som skal bli ferdig.

Anmelderen skrev:

Dette skrev Fædrelandsvennen anmelder om "Polly-Esther på monsterfest":

"Dette er ei fornøyelig barnebok. Velskrevet og morsom og med flotte illustrasjoner som gjør at både små og store må trekke på smilebåndet. I tillegg handler boka om hvordan man bør oppføre seg overfor hverandre, og den gir noen gode poeng uten at den blir moraliserende."

Lørdag presenterer vi Harald Dag Jølle .