Matcirkus 2012 ble arrangert 6. til 12. februar og storsatsingen "Spis for 100" involverte i år 27 ulike spisesteder. I år ble det til sammen solgt 23.700 måltider for 100 kroner ved de 27 påmeldte restaurantene og spisestedene. Det er 8.700 flere enn fjorårets 15.000 retter. Da var 24 restauranter med. I oppstartsåret 2010 solgte 21 restauranter 10.000 retter for 100 kroner. Det er Henning Vestavik ved Jonas B. Gundersen som er hoveddrivkraften bak arrangementet.

— Vi hadde aldri forestilt oss en slik økning, sier koordinator Arne Aarflot. Tallene betyr at hvert spisested serverte i gjennomsnitt 900 retter i løpet av syv dager.

Mother Indias murg curry var blant de mest populære med hele 2000 solgte tallerkener.

— Det klarte de selv om de først åpner om ettermiddagen, sier Aarflot. Hakk i hæl følger Slakter Sørensens landgris, Makrellens entrecote og Jonas B. Gundersens bruschetta med kylling, Bucatini Bolognes eller Pizza Amore. Alle disse lå rett i underkant av 2000 retter hver.

— Vi har svært gode tilbakemeldinger fra publikum, men også fra de restaurantansatte. De har aldri hatt det så travelt før, men heller aldri så moro, sier Aarflot.